Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Prehrambeni kvasac Erntesegen 125 g
Prehrambeni kvasac Erntesegen 125 g

Prehrambeni il nutritivni kvasac često se može naći u mnogim receptima za vegane.

Kao što mu i samo ime govori, prehrambeni kvasac je vrsta kvasca latinskog naziva Saccharomyces cerevisiae. Iz te iste vrste kvasca dobiva se i kvasac pomoću kojega se proizvodi kruh ili onaj koji je zaslužan za proizvodnju piva.

Prehrambeni ili nutritivni kvasac uzgaja se specifično za konzumaciju. Stanice kvasca nisu žive, a jelima mogu dodati okus sira, orašastih plodova i pikantnost.

Prehrambeni kvasac proizvodi se uzgajanjem stanica Saccharomyces cerevisiae nekoliko dana na hranjivoj površini bogatoj šećerom, poput melase. Uzgojeni kvasac inaktivira se djelovanjem topline nakon čega se mrtve stanice kvasca skupljaju, ispiru, suše, mrve i pakiraju za distribuciju.

 

Osim ugodnog okusa koji se opisuje kao orašast s blagom aromom sira, prehrambeni kvasac krasi i značajna količina vitamina B (osobito folne kiseline) i beta glukan (beta glukan je dugolančani polisaharid čija konzumacija pozitivno utječe na rad imunološkog sustava), a sadrže i određenu količinu mikroelemenata kao što su željezo, cink, mangan, bakar i selen. Osim toga, vegane i vegetarijance će razveseliti činjenica da prehrambeni kvasac sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina što ga čini potpunim proteinom. Prehrambeni kvasac ne sadrži masti, pa ga upravo zbog toga rado koriste osobe s povišenim kolesterolom kao zamjenu za sir. Volimo ga još i zbog toga što ne sadrži gluten i ima visoki udio vlakana. Unatoč tome što okusom podsjeća na sir, ove zlatne pahuljice krasi nizak udio soli i znatno manji broj kalorija.

 
CIJENA
9,70 KM
artikal-sol.jpg
Himalajska sol sitna 400 g Biofan
artikal-kukuruz.jpg
Kukuruz šećerac 340 g (215 g)
artikal-prot.sirutke.jpg
Protein sirutke 150 g Biofan