Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Vitamin B12 u spreju 32ml
Vitamin B12 u spreju 32ml

Aktivan oblik metilkobalamina za primjenu kod:

anemije
umora
živčane napetosti

Naznake mogućeg nedostatka B12 očituju se pri pojačanom umoru, nedostaku energije, općoj slabosti, bljedilu, vrtoglavici, gubitku apetita, ali i pri neurološkim, psihijatrijskim i hematološkim simptomima.

Najčešći pokazatelj deficita vitamina B12 je anemija.

Deficit vitamina B12, željeza i folata dominantni je uzrok anemije i velik je zdravstveni problem. Anemija je dobro poznata posljedica spomenutog deficita, dok nove spoznaje govore i o brojnim drugim poremećajima - uloga folata i vitamina B12 u kardiovaskularnim, neurološkim, psihijatrijskim i malignim bolestima, kao i u poremećajima razvoja.

Specifičnost vitamina B12 jest da ga ne sintetiziraju ni biljke ni životinje, nego samo određene bakterije. Za suvremenog čovjeka izvor vitamina B12 uglavnom je hrana životinjskog podrijetla. Hrana bogata vitaminom B12 može sadržavati štetne sastojke koji mogu biti uzrok tegoba koje remete ili sprječavaju pravilnu apsorpciju B12.

Za pravilnu apsorpciju B12 potrebna je dovoljna količina želučane kiseline, a procjenjuje se da organizam apsorbira samo oko jedan posto cjelokupnog unosa B12. Upravo zbog toga najčešće stariji ljudi imaju premalo toga vitamina jer nemaju dovoljno želučane kiseline potrebne za apsorpciju.

Posebnost vitamina B12 je u njegovoj ponovnoj apsorpciji u procesu metabolizma (reapsorpcija). Odrasla osoba ima u tijelu od dva do pet miligrama vitamina B12 i to pretežno u jetrima, a ostatak u mišićima. Treba napomenuti da su zalihe vitamina B12 kod djece manje, pa je potrebno pobrinuti se za dodatni redoviti unos, prije negoli kod odraslih.

Umjesto tableta ili kapsula koje primjerice djeca ili starije osobe teško mogu uzimati, najbolji je oblik upravo oralni sprej.

Raspršivanje pod jezik uglavnom ne opterećuje probavni sustav i metabolizam, nego ih zaobilazi i ide izravno u krv. Na ovaj način izbjegava se utjecaj štetnih čimbenika na apsorpciju vitamina B12 u probavno-metaboličkom procesu.

sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (1 raspršivanje = 0,133 ml kapi u spreju):

odgovara približno 100 µg vitamina B12 (4000% PU*).

*PU = preporučeni dnevni unos.

Sastojci: demineralizirana voda, xylitol, methylcobalamin (vitamin B12), limunska kiselina, konzervans: kalijev sorbat, prirodna aroma jagode.

Način primjene: 1 puta dnevno po jedno raspršivanje. Bočicu dobro protresti prije svake uporabe. Pažljivo usmjeriti pumpicu prema usnoj šupljini te pritisnuti do kraja raspršivač.

Napomene: čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane te zdravog načina života. Nakon otvaranja najbolje upotrijebiti u roku 6 mjeseci.

Upozorenje: proizvod je namijenjen isključivo odraslim osobma. Osobe starije od 65 godina kao i osobe koje su na bilo kakvoj terapiji lijekovima prije uzimanja trebaju se posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. U slučaju preosjetljivosti na bilo koji sastojak potrebno je prekinuti uzimanje i obratiti se liječniku.

 
CIJENA
25,50 KM
artikal-lucuma.jpg
Lucuma prah 150g
artikal-leca.jpg
Leća crvena 500g
artikal-kikriki.jpg
Kikriki 200G Organica