Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Bio ulje sibirskog cedra 100ml
Bio ulje sibirskog cedra 100ml

Vitamin E jedan je od najsnažnijih antioksidansa u prirodi i u ovom ulju zastupljen je u značajnim količinama. Vrijedi napomenuti da ulje sadrži značajnu količinu fenola dok među masnim kiselinama dominira esencijalna omega-6 u rasponu 40-60%, a sadrži i izrazito rijetku pinolensku masnu kiselinu u rasponu od 0.1 pa do 25% ovisno o sorti i klimatskim uvjetima. Istraživanja o njenim koristima za ljudski organizam su tek na početku i za sad se govori o uspješnom inhibiranju pretjeranog apetita i pozitivnom učinku na snižavanje kolesterola. Hladno prešanje sjemenki omogućilo je očuvanje ovih nutrijenata i minimalno propadanje u procesu prerade.

Možete koristiti ovo ulje kao salatno, obilno zalijevajući obrok. Nije pogodno za zagrijavanje, stoga se ne koristi za prženje i pirjanje. Idealno je korištenje u gotovim obrocima, kao finiš zbog autentične arome i radi očuvanja sastava. Zanimljivo, stanovnici Sibira u izradi kruha dodavali su ovo ulje u tijesto jer je pomagalo očuvanju svježine kruha.

Poslužit će i kao kvalitetno bazno ulje za izradu prirodne kozmetike. Možete ga koristiti samostalno, u kombinaciji s drugim vrstama baznih ulja, ali i mnogobrojnih kozmetičkih sirovina da biste dobili kreme i ulja za lice i tijelo, šampone, balzame za usne i slično. Također, možete u ovo ulje umiješati i eterična ulja po želji.

 
CIJENA
32,50 KM
artikal-lucuma.jpg
Lucuma prah 150g
artikal-leca.jpg
Leća crvena 500g
artikal-kikriki.jpg
Kikriki 200G Organica