Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Anti-age tretmani pripravljeni sa čudesnom biljkom njezinim veličanstvom Konoplja
24.09.2014

Ukoliko ste već prešli u one godine u kojima se sve češće gledamo u ogledala i brojimo borice, onda je ovo članak baš za vas.
Još pored toga, ako već pazite i na odabir namirnica i kozmetičkih proizvoda, onda će vam ovih par savjeta uvelike pomoći da dobijete vaš konačni rezultat,a sa namirnicama kontroliranog porijekla i ne štetnima na vaše zdravlje.

Predstavljamo vam ulje konoplje. Ne samo da se može konzumirati, već se od njega mogu raditi i kozmetički pripravci, a uz sve to od biljke se može koristiti i u : energetici, odjeći, građevinskom materijalu, stočnoj hrani.

Da, i upravo zbog toga je mnogi nazivaju čudesnom biljkom.

Industrijska konoplja sadrži nizak udio psihoaktivne tvari THC-a i nema omamljujuće djelovanje.

Indijska konoplja je ona koja se koristi kao droga i ima jak psihoaktivni učinak. No njena navodna štetnost još je i danas tema mnogih rasprava.

Konopljino ulje ima lijepu zelenkastu boju i odličan je saveznik zdravlja tijela. Pomaže u reguliranju hormona, a ponajviše se koristi za ljepotu; kosa, koža, nokti.
Njegov kemijski sastav, s odličnim omjerom esencijalnih masnih kiselina omega-6 i omega-3 , koje ljudsko tijelo ne može samo proizvesti nego ih nužno mora unijeti prehranom ili putem kože, vrlo je sličan mastima na našoj koži i zato se sve više upotrebljava i u prirodnoj anti-age kozmetici.

Osim esencijalnih masnih kiselina, konopljino ulje sadrži vitamin E koji pomaže kod usporavanja starenja kože.

Ne začepljuje pore, a koža ga vrlo brzo i dobro upija pa ne ostavlja masni trag na koži, zbog čega je odlično i za dnevnu i za noćnu njegu, kao i za njegu tijela.
Vraća koži vlagu, obnavlja je i oživljava pa je među najboljim uljima za suhu, zrelu, nadraženu, umornu i dehidriranu kožu.

Zbog svojih protuupalnih i antioksidativnih svojstava odlično je za detoksifikaciju i čišćenje, smirivanje upalnih procesa na koži i ujednačavanje tena.

Čisto ulje ili pripravak od mješavine s eteričnim uljima ili drugim biljnim uljima možete koristiti kao dnevnu ili noćnu njegu. Isprobajte što vam najviše odgovara.

Kod izrazito suhe kože ublažit će pojavu lišajeva i ljuskastih suhih dijelova, kao i isušivanje kože nakon kupanja u bazenima, dugotrajnog boravka na suncu i u moru.

Pripravci za anti-age tretmane možete sami pripraviti. Dopustite mašti da radi i kombinirajte sastojke koji su vama dobri. Ili ukoliko želite jednostavni recept, onda samo hladno prešano konopljino ulje utrljajte u lice i dekolte i već ste dosta učinili za vaše lice.

Bitna stvar je da kod odabira konopljinog ulja uvijek birate hladno prešano, jer se tim putem dobivanja ulja ne gube njegova svojstva. I naravno ako budete birali eterična ulja onda također pripazite da imaju eco certifikat koji je jako bitan, a uvijek gledamo na sastojke koji idu direktno na lice.

Krenite u izradu svoji kremica i uživajte u njihovim učincima. :)