Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Bademovo brašno
08.11.2016

ZDRAVSTVENE KORISTI BADEMOVOG BRAŠNA
Bademovo brašno je bogat izvor biljnih vlakana i proteina. U njemu ostaju gotovo svi hranjivi sastojci koji se nalaze u jezgri badema, osim onih koji se razgrađuju u uljima. Redovnom upotrebom ovog brašna smanjuje se rizik od nastanka raznih kardiovaskularnih bolesti. Bademovo brašno je dobro za jačanje srčanog mišića, a dokazano je da snižava kolesterol i regulira krvni tlak. Ima pozitivan utjecaj i na funkcije mozga i živčanog sustava. Pored toga bademovo brašno regulira probavu i rješava probleme sa zatvorom i nadutosti. Za razliku od običnog brašna, ovo ne sadrži gluten pa će odgovarati svima koji pate od celijaklije ili intolerancije na gluten.
UPOTREBA BADEMOVOG BRAŠNA
Bademovo brašno se izvrsno slaže s namirnicama poput voća, povrća, jaja, kokosovog mlijeka, agave, meda, crvenog mesa, peradi, ribe, kukuruzom i graškom. Možete ga također dodati palačinkama , kolačima i ostalim pecivima.

BOGAT JE VITAMINIMA I MINERALIMA

Vitamini i minerali poznati su "podizači" imuniteta, a trebamo ih dobivati iz prirodnih namirnica jer su najučinkovitiji upravo onda kada se uzimaju u prirodnom obliku jer se tada radi o savršenom balansu i međusobno se nadopunjuju. U 100 g badema nalazi se 140 posto preporučene dnevne količine mangana, 75 posto magnezija, 60 posto bakra, 50 posto fosfora, 130 posto vitamina E i 51 posto vitamina B.