Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Detox organizma
10.01.2017

SAVJETI ZA DETOX ORGANIZMA
Kako bi održali zdravlje cijelog organizma, povremeno treba potaknuti crijevnu peristaltiku i tako se osloboditi nakupljenih toksina. Prirodan i neškodljiv način za efikasan crijevni detox je uzimanje psylliuma. Psyllium su mljevene sjemenke indijskog trputca. Ne sadrže gluten, neutralnog su okusa i iznimno su bogate topivim vlaknima: 100g psylliuma sadrži čak 14 puta više vlakana od 100g zobenih mekinja!
U kontaktu s tekućinom pretvara se u gel povećavajući svoj volumen za najmanje deset puta. Često se zbog ovakvih karakteristika koristi u receptima za kruh, peciva i kolače bez jaja ili kao zgušnjivač za juhe i umake.
Za detoksikaciju crijeva preporuča se konzumacija sa vodom sa ili bez limuna i sa ezašećerenim sokom.
5 savjeta za savršeno čišćenje crijeva

1. Ovo je važno: dostatna količina vode je ključ uspjeha psyllium detoxa. Prvo popij jednu čašu vode. Nakon toga pomiješaj jušnu žlicu psylliuma u čaši vode ili soka i odmah popij. Ne okolišaj jer se psyllium pretvara u gustu želatinoznu masu koju bi bilo nemoguće (ili jako teško) popiti.
2. Idealno bi bilo da tijekom provođenja psyllium detoxa ne uzimaš lijekove ili dodatke prehrani jer će i oni biti brutalno izbačeni.
3. Nemoj jesti najmanje sat vremena prije ili poslije uzimanja psylliuma.
4. Nemoj uzimati više od jedne jušne žlice psylliuma dnevno.
5. Tijekom dana nastavi s unosom vode ili biljnih čajeva i to najmanje 8 do 10 čaša dnevno kako bi omogućili psylliumu da odradi ovaj prljav ali koristan posao :)

Recept za smoothie za čišćenje organizma
Sastojci:
300 ml vode
2 šake svježe sezonske zelenjave
1 žlica psylium ljuskica
Sok ½ limete
2 kiwija
Kiwi oguli, nasjeckaj i sve sastojke ubaci u blender, izmiksaj i popij odmah, prije nego se psyllium pretvori u gustu želiranu masu. Sviđat će ti se osvježavajući, kiselkasti okus ovog detox napitka. Ne zaboravi tijekom dana popiti dovoljno vode za potpuni učinak čišćenja organizma i poticaj peristaltici crijeva.
Izvor: www.biobio.hr