Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
ECOVER
08.04.2014

JEDINSTVENI PROCES PROIZVODNJE
Ova jedinstvena sredstva za pranje, cišcenje i osobnu higijenu proizvode se u Ecoverovim jedinstvenim, svjetski poznatim ekološkim tvornicama u Belgiji i Francuskoj. Krov koji se proteže na oko 6000 m2 doista je poseban. Naime, biljna vegetacija, koja osim svoje ljepote izgleda kao svojevrstan ukras tvornice, istovremeno služi i kao izolator. Uvelike zahvaljujuci upravo tim živopisnim biljkama Ecoverovi zaposlenici minimalno troše energiju u tvornici i pale grijanje i svjetlo samo kada je to doista potrebno. Ecover isto tako potice svijest o štedljivom korištenju energije i izvan tvornice, pa zaposlenici koji do posla dolaze biciklima dobivaju novcanu naknadu. Buduci da je jedan od principa proizvodnje i minimalan štetni utjecaj na vodeni svijet, tvornica posjeduje i vlastiti procišcivac voda tako da ona koja izlazi iz tvornice nakon procišcavanja doista minimalno zagaduje okolne rijeke i jezera.

KVALITETA POTVRÐENA PRIZNANJIMA I NAGRADAMA
Ecover je dobitnik mnogih nagrada i priznanja. Inicirao je osnivanje Udruženja proizvodaca ekoloških sredstava za cišcenje koje svake godine broji sve više clanova. Savjetodavni je clan i europskog Eco-label udruženja koje promovira proizvode koji ne štete okolišu. 
Jedna od navrijednijih nagrada koje je dobila ova tvrtka jest proglašenje Ecovera pocasnim clanom u Global 500 pocasnih clanova Programa zaštite okoliša Ujedinjenih naroda.

ZAŠTO SU ECOVEROVI PROIZVODI POSEBNI
Osim što im je pakiranje biorazgradivo, važno je naglasiti njihovu optimalnu ucinkovitost. Naime u laboratorijima Ecovera kontinuirano ispituju djelotvornost sredstava te je ustanovljeno da su jednako ucinkovita kao i konvencionalna sredstva, a istovremeno i štite vašu kožu prilikom upotrebe. Vjerojatno ste svjesni da upotrebom konvencionalnih sredstava za cišcenje ostaju tragovi kemikalija gotovo nevidljivi golim okom no svakako štetni za vaše zdravlje. Za razliku od konvencionalnih sredstava koja sadrže vrlo agresivne mirise Ecoverova su doista ugodnih, biljnih mirisa i ne sadrže fosfate.

SASTAV
Ecover je posvecen korištenju biljnih sirovina iz obnovljivih izvora, brzo i potpuno bio-razgradivih s najmanjom mogucom toksicnosti na vodeni svijet i visokog stupnja tolerancije kože. Koriste se iskljucivo biljne sirovine kao što su škrob, celuloza, ulje uljane repice, palmino i kokosovo ulje, etericna ulja narancine kore i druga. Ovi sastojci se obraduju u najmanjoj mogucoj mjeri kako bi se sacuvala i maksimalno 
iskoristila njihova prirodna snaga cišcenja. Tijekom procesa obrade nastoji što je više moguce sacuvati izvorni oblik sirovine. Osim biljnih sirovina koriste se i mineralni derivati poput: pijeska, zeolita, vapna i silikati koji se u ogromnoj kolicini nalaze u prirodi te ne postoji opasnost o iscrpljivanja ili uništavanja ekosistema u korištenju/dobivanju tih minerala (za razliku od nafte cije iscrpljivanje šteti ekosistemu i rezerve se smanjuju ispod popravljivih razina)

PROIZVODI
Ecover je na hrvatskom tržištu zastupljen s proizvodima za pranje posuda i tabletama za perilice, proizvodima za pranje rublja kao što su tekuci deterdženti i omekšivaci, te sredstvima za cišcenje kucanstva. Nalaze se u prepoznatljivim bijelim bocicama i kutijama i vrlo su prepoznatljivi. 
Stoga ako želite koristiti proizvode koji ce sacuvati vaše zdravlje, a istovremeno nece štetiti okolišu svakako potražite Ecover. I da ne zaboravimo niti jedan od sastojaka kao niti sami proizvodi nisu testirani na životinjama.