Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Gljiva koja ubija virus i usporava rast tumora
26.03.2014

Svi znaju da su gljive hranjiv i niskokalorican dodatak obroku, no nova su istraživanja pokazala da bi mogle biti korisno oružje u borbi protiv raka.
Ekstrakt japanske gljive ubija spolno prenosivi virus HPV koji uzrokuje grlic raka maternice.

Humani papiloma virus (HPV) je uobicajena i vrlo zarazna infekcija koja utjece na kožu i vecinu vlažnih membrana u tijelu, ukljucujuci cerviks, usta i grlo.

Više od dvije trecine svih žena zarazi se virusom tijekom života, a neki spojevi mogu uzrokovati rak grlica maternice.

Americko istraživanje otkrilo je da ekstrakt aktivan heksozni korelacijski spoj (AHCC) - koji se nalazi u shiitake gljivama (japanska gljiva) - može imati znacajnu ulogu u prevenciji raka uzrokovanog HPV-om.

U studiji provedenoj na miševima, AHCC je doveo do iskorijenja HPV-a u roku od 90 dana. To je takoder smanjilo stopu rasta tumora grlica maternice.

'Rezultati su vrlo ohrabrujuci. Ova studija, pokrenuta 2008. godine, pokazuje da AHCC sam po sebi ima potencijal za lijecenje HPV-a', objašnjava izvanredna profesorica, dr. Judith Smith, sa Sveucilišta u Texasu.

AHCC djeluje kao imunoterapija, što znaci da koristi imunološki sustav tijela u borbi protiv bolesti.

Ljudske i laboratorijske studije su pokazale da AHCC povecava broj i aktivnost prirodni stanica ubojica, dendricnih stanica i citokina, što omogucava tijelu da ucinkovito reagira na infekcije i blokira proliferaciju tumora.

HPV DNA pronaden je u 99.7 posto biopsija raka grlica maternice, što je najveci uzrocni odnos bilo kojeg karcinoma. Nekoliko drugih vrsta karcinoma takoder je povezano s HPV-om, ukljucujuci 95 posto analnih, 60 posto grla, 65 posto rodnice, 50 posto vulve i 35 posto penisa.

Ekstrakt takoder usporava razvoj tumora cerviksa.

Dr. Smith kaže: 'I ranije smo pokazivali antivirusne režime koji su uspješno iskorijenjivali HPV infekcije, ali željeli smo razviti benigniji protokol, jer su lijekovi imali brojne nuspojave.'