Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
KAKAO MASLAC
21.07.2016

Kakao maslac je dobiven hladnim prešanjem kakao zrna. Ima delikatan miris i okus čokolade. Često se koristi kao sastojak u prirodnim proizvodima za njegu kože (sapuni, losioni, kreme) i za izradu čokolade, kolača itd.
Kakao sadrži više od 300 kemijskih tvari s pozitivnim učinkom na zdravlje.

Po svojem sastavu, kakao je iznimno bogat antioksidantima koji su odgovorni za ukupno zdravlje organizma. Osim što je hranjiva namirnica, kakao se primjenjuje u proizvodima za njegu kože. Pomaže kod strija, ožiljaka i mrlja te daje koži vlažnost i mekoću. Nanesen na kožu, štiti ju od vanjskih utjecaja.

5 dobrobiti kakao maslaca za kožu:

• Sprječava starenje kože - Kakao maslac štiti kožu od neizbježnih znakova starenja te je odličan izvor antioksidanta koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala . Možeš ga koristiti kao losion, kremu ili u obliku ulja ili ga čak i jesti sirovog, ali pripazi jer ima puno kalorija.

• Njeguje osjetljivu kožu - Kakao maslac najbolja je njega za ljude koji imaju osjetljivu kožu. Kožu hidratizira i štiti od negativnih vanjskih utjecaja te pomaže kod ekcema i drugih kožnih problema. Kreme i losioni s kakao maslacem definitivno će ti pomoći zadržati kožu mekom i podatnom.

• Njeguje usne - Ponekad vjetrovito i hladno vrijeme može utjecati loše na tvoje usne čineći ih isušenima. Koristi kvalitetan kakao maslac svakodnevno i tvoje usne će uvijek biti mekane i njegovane. Recept za domaći balzam za usne od kakao maslaca potraži na kraju teksta.

• Protiv strija i ožiljaka - Kakao maslac ima snažna ljekovita svojstva. Njegovi antioksidanti smanjuju ožiljke, ogrebotine i strije. Samo ga koristi redovito i vidjet ćeš kako se ubrzava proces regeneracije kože. Ako imaš ožiljak od akne ili neke sličnih potamnjele dijelove kože redovito koristi kakao maslac i nepravilnosti će nestati.