Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
KAKAO PRAH
27.10.2017

 

Kakao čini sirovu bazu za industrijsku proizvodnju čokolade i čokoladnih prerađevina. Ipak, sam po sebi čini gotovo nevjerojatnu superhranu. Krcat je antioksidantima i fitonutrijentima te itekako doprinosi zdravoj prehrani. Dugo vremena je ovaj nutritivni fenomen bio ignoriran zbog činjenice da čokolada sadrži puno šećera i masti. Popularnost kakaa raste svakodnevno i sve veći broj entuzijasta koristi upravo kakao kao centralnu figuru zdravog življenja. Naš kakao sačinjen je isključivo od Criollo sorte kakaa, koja se, zbog svoje visoke kvalitete, još naziva i „kraljicom“ kakaa.
Kakao čak ima više antioksidansa nego Accai berry te čak na staničnoj razini sprječava oštećenja u organizmu. Antioksidansi u kakau spriječavaju razvijanje srčanih bolesti, raka, artritisa i preuranjenog starenja. Također spriječava začepljenje arterija i oporavlja oštećene krvne stanice. Antioksidansi ukakau također pomažu u probavljanju šećera, te u izbjegavanju hipoglikemije ili dijabetesa.


Znanstveno istraživanje izvršeno je u Panami, gdje su se provjeravali učinci kakaa na lokalno stanovništvo. Uspoređivala se grupa ljudi koja je pila domaći ne-industrijski kakao u velikim količinama, s drugom grupom koja je prakticirala modernije prehrambene navike. Rezultati su pokazali kako je grupa korisnika Kakaa imala izuzetno smanjenu učestalost srčanih udara, kardiovaskularnih bolesti, raka i drugih bolesti.


Kakao također zadrži nekoliko aminokiselina. Triptofan koji potiče relaksaciju i kvalitetu sna i Arginin koji izgrađuje i oporavlja mišićno tkivo nakon aktivnosti. Kakao je također bogat magnezijem, koji je esencijalan za normalnu živčanu i mišićnu funkciju organizma. Kakao prah je također i low-fat proizvod, čime je eliminirala potencijalna štetnost.


Preporučena uporaba


Preporučamo korištenje Kakao praha u što je više moguće obroka kao dodatak prehrani ili začin. Koristite ga kao dodatak uz jela poput grisa ili zobene kaše, pecite kolače s njim ili napravite pravo domaće toplo piće od 100% kakaa.