Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ljekovita mješavina začina
13.01.2015

Nema druge prirodne tvari koja će biti učinkovitija u smanjenju i sprječavanju upalnih procesa u tijelu od kurkume. Američka doktorica Carolyn Anderson je objavila zanimljiv i vrlo jednostavan recept koji se može koristiti kao preventivna mjera protiv raka.

To je mješavina tri sastojka, koji se lako mogu naći u kuhinji ili na policama trgovina zdrave prehrane. Dr. Carolyn Anderson kaže da su rezultati navedene mješavine nastali na dvije tisuće godina staroj tradiciji iz istočne Indije, koje su potvrdila nedavna istraživanja i studije. Ova mješavina začina koja pomaže u borbi protiv raka sastoji se od tri sastojka; kurkume, papra i maslinovog ulja.

Recept

1. Pomiješajte 1/4 žličice kurkume i 1/2 žličice maslinovog ulja

2. Smjesi dodajte prstohvat svježe mljevenog papra

3. Sva tri sastojka pomiješajte u šalici

Mješavina se može konzumirati sama ili se pomoću nje mogu začiniti različita jela, juhe i salate. Potrebno je napomenuti da se ova mješavina ne smije pretjerano zagrijavati jer na taj način gubi svoja svojstva. Najbolje ju je dodati na kraju kuhanja ili njome začiniti jela nakon kuhanja. Ako želite ovu mješavinu konzumirati samu, možete ju pomiješati s malo vode i popiti.

Kako ova mješavina može pomoći u borbi protiv raka?

Dr. Carolyn Anderson tvrdi da je tajna ove mješavine u kurkumi. Kurkuma je izuzetno moćan začin koji ima jaka antiupalna svojstva. Dr. Anderson tvrdi da trenutno ne postoji prirodna tvar koje je moćnija i učinkovitija u smanjenju upala u tijelu od kurkume, čiji su učinci poznati već dugi niz godina.

Jedna od novih studija je pokazala da je kurkuma odlična u prevenciji mnogih vrsta raka, kao što su rak debelog crijeva, prostate, mozga i dojke. Kurkuma ima samo jednu manu, a to je da se teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je kurkuma u kombinaciji s paprom ili đumbirom idealna kombinacija za prevenciju od raka. Prema istraživanjima, papar povećava učinkovitost kurkume za 200%, što je glavni razlog njihovog kombiniranja.

Dr. Carolyn Anderson također ističe da je za uspješnu prevenciju i liječenje raka, te uništavanje stanica raka, potrebno konzumirati ovu mješavinu svaki dan, nekoliko puta dnevno. “Koristite ga što češće, po vlastitom nahođenju i ukusu”, kaže dr. Anderson, dodajući da konzumiranje ove mješavine nema nikakvih nuspojava.

 

Izvor:kiwi.hr