Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
LUCUMA PRAH - PRIRODNI ZASLAĐIVAČ
31.03.2017

LUCUMA PRAH zdravi prirodni zaslađivač ugodne arome.

Lucuma je neobičan plod koji uspijeva u visokim Andama na visinama između 1000 i 2400 m.
Rumeno meso ploda ima slatki okus.
Lucuma se odlikuje visokim razinama karotena. Među njima je beta karoten, snažan antioksidans koji smanjuje rizik od bolesti i jača imunitet.

Bogata je vitaminom B3, koji sudjeluje u važnim metaboličkim procesima našeg tijela.

Lucuma prah je izvrsna alternativa za šećer i umjetne zaslađivače, jer za razliku od njih opskrbljuje tijelo s korisnim tvarima! Odlična je u pripremi domaćeg sladoleda, njen okus može poboljšati i obogatiti svaki frape, svježe ili pečene deserte, dječju hranu, mlijeko od soje ili orašastih plodova... mogućnosti su beskrajne! odličan je zaslađivač jer ima niski glikemijski indeks, stoga neće uzrokovati naglo i previsoko podizanje šećera u krvi. Zahvaljujući vlaknastoj teksturi lako je probavljiva pa je jedna od prvih namirnica kojom se hrane bebe, a iz istog se razloga preporuča i odraslim ljudima, posebno onima koji imaju problema s probavnim sustavom i usporenom i neredovitom probavom.
Prema znanstvenim istraživanjima zbog bogatstva antioksidantima, lucuma podiže imunitet, a s njime i obranu od raznih bolesti pa čak i malignih, sprečavajući njihov nastanak. Od davnina je pomagala u liječenju rana i kožnih ozljeda, ubrzavajući njihovo zacjeljivanje, snažan je prirodni antibiotik pa djeluje na infekcije, ima antimikrobno djelovanje te djelovanje na gljivična oboljenja.
U prilog tome govori i činjenica kako je od pamtivijeka u uporabi u narodnoj medicini stanovništva Perua, ali i drugih dijelova južnoameričkog kontinenta.
Lucuma se u odnosu na smeđi ili bijeli šećer koristi u omjeru 2:1, dakle ukoliko volite čaj s jednom žličicom šećera, lucuminog praha ćete staviti dvije. Osim u čaju, možete ga koristiti i u jogurtima, zobenim kašama, prilikom pripreme kolača, pudinga, marmelade i svih drugih napitaka i slastica. Bez grižnje savjesti.