Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Magnezij Citrat Nutrigold
27.11.2017

 

Visoko učinkovit izvor magnezija u citratnom obliku najviše apsorpcije.

Deficit magnezija teško je izbjeći ako se uzme u obzir da ga u hrani ima vrlo malo jer su tla siromašna njime, a stres, koji je sveprisutan u današnje vrijeme i znojenje pogoduju gubitku magnezija.

Magnezij stabilizira nepravilan rad srca, snižava visoki krvni tlak, sprječava grušanje krvi u već začepljenim žilama čime je omogućena bolja opskrba stanica kisikom i pomaže regulaciji kolesterola.
Magnezij citrat je vrlo je učinkovit kod snižavanja visokog krvnog tlaka jer simultano djeluje na njegove uzroke kao što su sužene krvne žile, manjak kalija (regulira apsorpciju kalija), neravnoteža inzulina.
Kao dio metabolizma energije magnezij je važan i za regulaciju glukoze u krvi pa se njegovo pozitivno djelovanje očituje i kod osoba za dijabetesom.
Magnezij povoljno djeluje i na zdravlje mišićno-koštanog sustav i umanjuje probleme sa bolnim kostima, zglobovima i opušta mišiće.
Magnezij je iznimno važan za zdravlje živčanog sustava.

Ublažava PMS i menstruacijske grčeve, te može povećati mineralnu gustoću kostiju u žena nakon menopauze. U trudnoći i menopauzi se preporuča uzimati ga čak i do 700mg dnevno. Manjak magnezija može dovesti do prijevremenog porođaja.  

Način primjene:

jednom dnevno otopiti 1/2 ravne čajne žličice u vodi, omiljenom prirodnom soku ili limunadi. Preporučamo korištenje magnezijevog citrata zajedno s vitaminom C jer se na taj način povećava bioraspoloživost.