Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Matcha čaj - najfiniji zeleni prah
17.11.2017

Jedan od najpoznatijih prirodnih preparata za povećanje fizičke izdržljivosti i energije – matcha prah- pravo je zeleno čudo. Nakon berbe listovi se pare, prigušuju, suše i na kraju u kamenom mlinu drobe u fini prah. Matcha potiče metabolizam i brže sagorijevanje masnoća, pomaže pri regulaciji i održavanju optimalne razine šećera u krvi te se smatra 10 puta snažnijim od običnog zelenog čaja.


Za razliku od drugih zelenih čajeva, grmovi matche se 20 dana prije žetve prekriju kako bi se zaštitili od direktnog sunca. Na taj način potiče se proizvodnja klorofila koji listovima daje tamniju, življu nijansu zelene, a povećava se i proizvodnja L-teanina, amino kiseline koja je prirodni sastojak biljke čaja i nekih vrsta gljiva. Ovaj sastojak zaslužan je i za svojstvo čaja da istovremeno smiruje i stimulira.


Matcha prah odličan je i za korištenje kod pripremanja jela, a njegova intenzivna zelena boja u trenu preobražava hranu i pića. Matcha čaj u prahu izvrstan je dodatak napicima, smoothijima, koristi se za za kuhanje ili pečenje, za izradu tijesta, kao dodatak čokoladi, a može se koristiti i za pripravu ukusnog Matcha sladoleda.
Ovaj prah vam može podići nivo energije tijekom dana, uz to gotovo da nema kalorija. Odlično čisti organizam i dobar je dodatak u dijetama, jer istovremeno jača metabolizam i sagorijeva masti. Istraživanja su pokazala da vam matcha može pomoći da sagorijevate kalorije četiri puta brže. Nuspojava nema, ne šteti organizmu, ne povećava krvni pritisak…već je samo superdodatak prehrani za vaš čitav organizam i za sigurno zdravlje.

 

Priprema – Matcha čaja

Matcha čaj se obično priprema osobno tj. postoji samo jedno pravilo kod pripreme ovog čaja a to je da se ne koristi kipuća voda. 

  1. Kuhajte vodu do oko 60°C (bitno da je voda vruča ali ne i kipuća).
  2. Stavite 1 – 2 grama praha u matcha zdjela.
  3. Miješajte čaj dok se ne napravi pjena s tim da što je čvršća pjena čaj je bolji(bambusovom metlicom).

Uživajte ;-)