Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
MSM PRAH - NUTRIGOLD
20.11.2017

MSM PRAH - MSM (metil sulfonil metan) je oblik organskog sumpora, jednog od najvažnijih minerala u ljudskom tijelu, te je prisutan u svim stanicama. Biološki sumpor, kako i sam naziv upućuje, prisutan je u mnogoj neprerađenoj hrani, no gubi se termičkom obradom tj. kuhanjem. U posljednje vrijeme porastom potrebe za anti-age tehnologijama i načinima kako zadržati vitalnost i mladolikost, MSM se nameće kao idealno i prirodno rješenje. MSM je dobro poznati mineral ljepote koji opskrbljuje tijelo sumporom zaslužnim za stvaranje kolagena i keratina. Poznato je da nedostatak kolagena uzrokuje bore, suhu i ispucalu kožu. Korištenjem MSM praha drastično se poboljšava izgled i zdravlje kože, a rezultati su vidljivi već za nekoliko tjedana. Zbog toga je i dobio naziv mineral ljepote posebno priznat i cijenjen među ženama.

Još jedno važno svojstvo MSM je njegov utjecaj na fleksibilnost zglobova, kože i mišićnog tkiva. Njegovom konzumacijom dolazi do povećanja ukupne fleksibilnosti i agilnosti cijelog tijela jer tkiva i kosti dobivaju potrebnu „sočnost“ koja se gubi godinama i nezdravom prehranom. Na taj način se spriječava i pojava osteoporoze, a tijelo je duže vitalno i mladoliko.

Također, MSM čini naše stanice više propusnima. To znači da omogućuje raznim toksinima i otpadnim tvarima lakši izlazak iz stanica, istovremeno omogućavajući hranjivim tvarima bolju apsorpciju u stanice. MSM također uspješno razbija loš kalcij, onaj koji naše tijelo ne može iskoristiti, a koji je uzročnik mnogih degenerativnih bolesti. To ga čini još jednim odličnim saveznikom našeg zdravlja, pogotovo kosti i zglobova.

S obzirom da MSM posjeduje snažno antiupalno djelovanje na organizam i lakšu eliminaciju toksina iz stanica, to često može rezultirati i smanjenjem težine jer se ubrzava i pospješuje metabolizam. Prekomjerna težina je u stvari nagomilan otpad koji treba ukloniti iz tijela. Kada se to dogodi zahvaljujući aktivnom sumporu, dostižemo idealnu tjelesnu težinu i cjelokupno tjelesno zdravlje.

Ukoliko smo izloženi većim tjelesnim naporima i tjelovježbi, mliječna kiselina i drugi biološki nusprodukti uzrokuju bol u cijelom tijelu (upala mišića), a MSM povećava sposobnost tijela da eliminira te otpadne tvari čak na staničnoj razini. Tako se ubrzava oporavak i oslobađa više energije za tjelesnu obnovu. Zbog toga se preporučuje konzumiranje MSM prah poslije većih tjelesnih napora i tjelovježbe kako bi ublažili simptome upale mišića.

MSM prah ili aktivni biološki sumpor treba početi uzimati u vrlo malim dozama zbog njegovog pročišćavajućeg djelovanja

Prvih tjedan dana uzeti četvrtinu male žličice praha i zamiješati u tekućini (po mogućnosti limunadi, svježem soku ili voćnom smoothiju zbog bolje apsorpcije s vitaminom C).

Postupno povećavati do pola male žličice da biste za mjesec dana dostigli dozu jedne cijele, ravne žličice. Ukoliko ne osjećate nikakve neželjene nuspojave, nastavite uzimati proizvoljnu dozu koja ne prelazi jednu ravnu, jušnu žlicu. Kako je blago gorkog okusa, pomiješan sa sokom ili običnom vodom s malo meda, postaje ugodan i pitak.

Nakon mjesec dana uzimanja praha, primijetiti ćete znatno poboljšanje kvalitete kose, kože i noktiju te značajan porast energije i ubrzan metabolizam. Nakon par mjeseci korištenja, rezultate ćete primijetiti i kod bolje pokretljivosti zglobova, smanjenim upalama u tijelu i opće energizacije. Uživajte u zdravlju!