Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
NIM PRAH
29.09.2016

Primjena neema

Neem je mnogostrana biljka, koja se primjenjuje kod liječenja mnogih bolesti.

U svrhu liječenja mogu se koristiti se svi dijelovi drva: njegovo lišće, cvijeće, kora, sjeme, ulje, grane i sok neera.

Priprema i konzumacija Nima za lokalnu primjenu:

Neem (Nim) prah se može upotrebljavati kao pasta za zube i to miješanjem Nim praha i himalajske soli. S dobivenom mješavinom potrebno je natrljati zubno meso i zube, te ostaviti da djeluje nekoliko minuta, zatim isprati mlakom vodom. 

Nim čaj liječi probavne probleme. Također liječi i loš zadah iz usta. Osviježava usnu šupljinu i javlja se lijep miris. Nakon nekoliko tjedana upotrebe zadah će nestati. Oralnom upotrebom neema sprječavate nastajanje čireva, smanjuje i/ili potpuno uklonjuje oštećenje sluznice želuca koje je uzrokovano stresom

Neem (Nim) prah se također može upotrebljavati umjesto maske za kosu i to 1 tjedno na način da na kosu nanesete pastu koju ste dobili miješanjem Nim praha i vode, te držite 1-2 sata da djeluje. Nakon ovog prirodnog tretmana vaša će kosa imati lijepu boju i savršen sjaj.

Neem (Nim) prah se upotrebljava protiv akni i to u vidu maske za lice koju dobijete miješanjem Nim praha i vode. Masku je potrebno nanositi 3 dana za redom, te je svaki dan držite na licu 1-2 sata.

Ljekoviti oblozi: Neem (Nim) prah možete pomiješati samo s vodom ili možete napraviti mješavinu s zelenom glinom i vodom, te koristiti kao masku za lice, oblog za rane ili detoksikacijsko blato za čitavo tijelo. Možete staviti jednake količine praha Nima i zelene gline, ili omjer prilagoditi prema osobnom nahođenju.

Pasta za učinkovito zacjeljivanje rana: na rane je potrebno 3 - 4 dana stavljati pastu od Neem (Nim) praha i vode.

Kod tretiranja problema atletskog stopala i ostalih problema sa stopalima potrebno je napraviti jači čaj od Nima ili jednostavno staviti žlicu Nim praha u toplu vodu te potopiti stopala.

Neem (Nim) prah se može upotrebljavati i za liječenje grlobolje ili upale grla, bez antibiotika, i to na način što ćete ispiriti grlo s mješavinom Nim praha i meda. Nim prah pomiješajte s mlakom vodom i dodajte meda po želji.

Kod upale sinusa potrebno je koristiti jaki čaj od praha Nima umjesto kapi za nos. Čaj ćete dobiti tako što ćete uzeti 1 čajna žličica praha i pomiješati ga s 2 dl vruće vode. Čaj je potrebno nakapati u nos ujutro i navečer po 2 kapljice.

Nim prah je također dobar ako patite od alergija ili osipa. Za ublažavanje navedenih tegoba potrebno je 3 dana za redom napraviti kupku s Nim prahom: 5 jušnih žlica na punu kadu. Općenito je dobro da, svaki put kad se kupate, stavite 3 do 4 velike žlice praha Nima u kadu.

Kod problema s alergijama na pelud, potrebno je započeti s konzumacijom čaja od Nima još u jesen kako bi vam do proljeća bilo bolje.

Spriječite razmnožavanje komaraca tako da posipate neemom područjja razmnožavanja. Neem će zaustaviti polaganje jajašaca tjedan dana.