Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
PRENATAL TABLETE
21.11.2017

Prenatalni suplementi preporučuju se trudnicama, dojiljama i ženama koje planiraju trudnoću. Od začeća do rođenja djeteta, rast i razvoj ploda ovisi o nutrijentima koje majka unosi hranom. Potrebe za određenim nutrijentima povećane su tijekom trudnoće pa se stoga smatraju kritičnima za pravilan rast i razvoj djeteta te zdravlje buduće majke. Dodaci prehrani za trudnice krojeni su poštujući posebne potrebe za nutrijentima tijekom trudnoće. U te nutrijente spadaju: folna kiselina, vitamin B12, vitamin C, vitamin D i vitamin A. Od minerala, vrlo je važno paziti na adekvatan unos kalcija, cinka, magnezija i željeza. Tijekom prvog tromjesečja "kritični" nutrijenti su folna kiselina, vitamin B12 i cink, a tijekom drugog i trećeg tromjesečja željezo, kalcij i magnezij.

 

Žene koje planiraju trudnoću trebaju uzimati suplement folne kiseline prije začeća i nastaviti s uzimanjem do dvanaestog tjedna trudnoće. Folna kiselina dokazano smanjuje rizik od oštećenja neuralne cijevi i pojavu drugih ozbiljnih prirođenih nepravilnosti, utječe na smanjenje mučnine, povraćanja i slabosti u ranoj trudnoći.

 

Prenatal je posebno formuliran dodatak prehrani za žene tijekom trudnoće i dojenja. Količine vitamina, minerala i drugih nutrijenata, optimalno su izbalansirane za majku, ali i za prenatalni i postnatalni razvoj djeteta. Kombinacija vitamina pridonosi očuvanju i poboljšanju funkcije imunološkog, kardiovaskularnog i neurološkog sustava, a minerali, u keliranim oblicima radi bolje i lakše iskoristivosti, pripremljeni su kao podrška lokomotornom i hematopoetskom sustavu. Proizvod se ističe dodatkom selena koji svojim djelovanjem može smanjiti rizik od nastanaka sindroma nagle smrti dojenčeta. Iako se taj sindrom ne veže za točno određeni uzrok, posredna istraživanja i zaključci upućuju na povećanu učestalost kod dojenčadi s manjkom selena. Dodatak L-asparaginske kiseline potiče glukoneogenezu, te djeluje kao stimulirajući neurotransmiter u mozgu, što može smanjiti osjećaj umora.