Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Prirodna moć jabučnog octa
30.05.2017

Jabuka - glavni sastojak jabučnog octa - ima izvanredna nutritivna svojstva i poznata je kao najzdravije voće.

Jabuka sadrži mnoge vitamine i minerale, kao što su pektin, beta-karoten, kalcij, željezo, fosfor i kalij. Osim toga, jabuka je izvor enzima i amino kiselina.

Jabučni ocat je odlično sredstvo za čišćenje organizma. Ocat raskida naslage masti i sluzi u tijelu i na takav način poboljšava zdravlje jetre, bubrega i drugih organa.

Jabučni ocat oksidira krv i smanjuje rizik od visokog krvnog tlaka. Neutralizira patogene bakterije i toksične tvari, koje se mogu unijeti u organizam sa hranom.

Jabučni ocat potiče zdravu probavu i rad crijeva

Provedena istraživanja su pokazala, da jabučni ocat pomaže ojačati srce, stabilizirati razinu šećera u krvi i smanjiti rizik od mnogih vrsta raka. Ocat tjera toksine iz organizma i potpomaže mršavljenju.

Ne smije se uzimati nerazrijeđen jer je dosta jak za sluznicu. Najčešće se uzima sa običnom vodom i to 2 žličice octa na čašu vode, a ako želite poboljšati okus dodajte i žličicu meda. Možete dodati i sok od limuna ili grejpa (za dodatni detox), đumbir u prahu (za imunitet) ili kurkumu (protuupalno djelovanje), te ako ne koristite med ili želite izbjeći šećere, možete staviti steviju.

 

Kod kojih oboljenja može pomoći jabučni ocat

 

Postoji mnogo bolesti, koje možete liječiti sa jabučnim octom. Neke od njih su:

 
Artritis

Osim toga, što svaki dan pijete nekoliko žličica octa, možete natopiti bolno mjesto sa vrućom otopinom octa i vode (pola čaše octa na tri čaše vode). 
 
Visoki krvni tlak

Kalij, koji se nalazi u jabučnom octu, blagotvorno djeluje na srce i snižava krvni tlak.
 
Mršavljenje

Nije moguće smršaviti, ako vaš metabolizam ne radi dobro. Jabučni ocat čisti organizam i potpomaže probavi i na takav način utječe na metabolizam, koji sagorijeva masnoće, u mjesto toga da ih talože u tijelu.

Karcinom

Ocat se može koristiti za prevenciju i liječenje karcinoma, jer sprečava rast kancerogenih stanica.
 

Zatvor

Jabučni ocat sadrži pektin, koji pomaže radu crijeva i sprečava zatvor.