Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Prirodni sokovi za ravan trbuh
24.03.2014

Proljece je na vratima, vrijeme kada svi više brinemo o izgledu našeg tijela. No uz ove savjete ne samo što cete paziti na izgled nego i pozitivno djeluju na naše zdravlje.
Zašecereni sokovi kojima 'gasimo' žed i zadovoljavamo potrebu za okusima koje obecavaju pica u bojama slatkiša zamjenimo sa prirodnim sokovima.

Možete ih napraviti same kod kuce i biti sigurne da su svi sastojci prirodni i 'nezagušeni' šecerom i ostalim aditivima.

Voda s okusom
Voda je jedan od najvažnijih saveznika zdravog nacina života, bez obzira držite li dijetu ili ne. Izmedu ostalog ona pomaže u probavi i apsorpciji hrane te pomaže kod izlucivanja otpadnih tvari uz crijeva i bubrega, a pazite li na unos hrane dat ce vam osjecaj sitosti.

Kako vam ne bi postala dosadna, možete je 'oplemeniti' iscijedenim limunom jer se tako postiže sastav vode slican želucanoj kiselini ili naribanim dumbirom koji ubrzava metabolizam.

Kriške svježeg krastavca takoder mogu dnevni unos vode uciniti zanimljivijim i manje dosadnim zadatkom.
Caj od metvice
Metvica pomaže želucu apsorbirati masnocu te smiruje probavni trakt. Ima diureticko djelovanje, potice metabolizam i smanjuje apetit.

Kao njezina dodatna prednosti istice se i pomoc prilikom održavanja higijena usne šupljine, jer svojim aromaticnim mirisom osvježava dah zbog cega je gotovo redoviti sastojak prirodnih pasta za zube.

Frape od ananasa
Ananas nas okusom podsjeca na ljeto. Upravo ce vam ta egzoticna vocka pomoci da u zimskim mjesecima izravnate trbuh te samouvjereno prošecete plažom u jednom takvom kupacem kostimu.

Enzim bromelain sadržan u ananasu potice razgradnju fibrina, netopive bjelancevine povezane sa zadržavanjem tekucine. Bromelain je neobican probavni enzim jer nerazgraden prolazi kroz probavni sustav te se takav apsorbira. Olakšat ce probavu i ukloniti nadutost, dok ce laneno ulje s nezasicenim masnim kiselinama smanjiti nadutost.

Barem jednu šalicu kave zamijenite zelenim cajem

Zeleni caj
Uvijek prisutan u pricama bilo o zdravlju bilo o lijepo izgledu. To nam samo govori da je jako ucinkovit.
Vecina polifenola u zelenom caju su katehini, odgovorni za pojacano sagorijevanje masnoca. Poželjno ga je piti prije vježbanja, pogotovo aerobnog, kako bi se pojacalo topljenje masnih naslaga.

Jedan od razloga zašto biste barem jednu šalicu kave trebali zamijeniti zelenim cajem je i njegova osobina smanjivanja kolesterola te rizika od kancerogenih oboljenja.

Raznovrsnost njegove uloge zaštitnika zdravlja obuhvaca i pomoc kod dijabetesa, smanjivanje stresa te zaštita zubi od virusnih infekcija