Broj artikala:0 kom
Iznos: KM
Image
Image
Image
Image
Image
Image
ŠEĆER KOKOSOVOG CVIJETA NUTRIGOLD
25.10.2017


Šećer kokosovog cvijeta koristi se kao zdravija alternativa konvencionalnom šećeru, za zaslađivanje raznih napitaka kao i za pripremu slastica ili kao dodatak npr. kašama ili voćnim salatama. Šećer kokosovog cvijeta prirodni je zaslađivač ugodnog slatkastog okusa koji podsjeća na karamelu, izvor je visoko energetske hrane s niskim glikemijskim indeksom pa se zbog toga se često preporučuje dijabetičarima i osobama na redukcijskim dijetama. Nešto je sitniji od bijelog i smeđeg šećera, nije kristalan već je poput krupnijeg praha. Intenzivne je smeđe boje i ugodnog mirisa koji podsjeća na karamelizirani šećer. U napitku se vrlo brzo otapa i ne ostaje na dnu šalice kao što je čest slučaj s primjerice smeđim i bijelim šećerom. Kokosov šećer pomaže u borbi s viškom kilograma jer regulira omjer kolesterola u krvi, suzbija apetit i smanjuje osjećaj gladi. Zato je izuzetno pogodan za zdravu i uravnoteženu prehranu. Kokosov šećer se može koristiti svakodnevno, kao potpuna zamjena za bilo koji šećer. U odnosu na standardni bijeli ili žuti šećer, odnos primjene je 1:1. Pri kuhanju, topi se na veoma niskoj temperature, tako da se može koristiti kao odlična zamjena za sve postojeće šećere koji se nalaze na tržištu, bilo da se radi o pripremi hrane, dodacima u ishrani ili poslasticama.


Kokosov šećer ima 5000 godina dugu tradiciju korištenja, ali na prostorima Europe, tek od nedavno je počeo dobivati značajnu ulogu u zdravoj ishrani.
Sportaši, poslovni ljudi i svi ostali koji vode računa o zdravom načinu života, konzumiranjem kokosovog šećera dobiva se trenutni povrat energije, koji se zahvaljujući niskom GI indeksu sporo razgrađuje i osigurava dugotrajno oslobađanje energije, tako da konzumiranjem kokosovog šećera izbjegavaju se takozvani „energetski padovi“ u toku dana. Unatoč svom imenu, kokosov šećer nema aromu kokosovog ploda, već neodoljivo podsjeća na karamelu.


Kokosov šećer se može koristiti kao prirodni zaslađivač bilo gdje, gdje bismo inače upotrijebili običan šećer od šećerne trske. Njime se mogu zasladiti hladni i vrući napitci, jogurti, smoothie-ji, pahuljice, voćne salate, keksi, čokolade, slatki umaci i sve vrste deserta.