Broj artikala:1 kom
Iznos:75,00 KM
završi kupovinu >>
Image
Image
Image
Image
Image
Image
IVANJE CVIJEĆE
vanjsko cvijeće, Ivanov cvijet/trava, slama Marije djevice, prava bročika, žuti broč
CIJENA
3,00 KM
TRPUTAC LIST
Trputac (lat. Plantago) je rasprostranjen i lako prepoznatljiv rod livadskih biljaka.U narodu ga također nazivaju bokvica, bukvica, konjsko rebro, krepotec, muška bokvica i trpotec.
CIJENA
3,00 KM
Kičica
Pojačava izlučivanje sline i želučanog soka. Daje se kod pomanjkanja teka, kod želučanih tegoba pračenih težinom i nadutošću.
CIJENA
3,00 KM
Piskavica sjeme
Piskavica - tonik za probavu i lijek za dijabetes Prorok Muhamed rekao je za maleno sjeme piskavice: "Da znate vrijednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu.“ To je jedna od najstarijih ljekovitih biljaka koja datira još od doba starih Egipćana i Hipokrata. Piskavica (lat. Trigonella foenum-graecum), može se svrstati u prirodna čuda antičkog doba, kada je bila izvanredno hvaljena i cijenjena. U liječenju i prehrani koristi se njeno sjeme, koje je neizbježan sastojak curryja i drugih začinskih mješavina veoma popularnih u Indiji i na Srednjem Istoku.
CIJENA
3,50 KM
Kukuruz svila
Kukuruzna svila je jedno od onih sredstava koje mnogima zvuče kao “bapski lek”. Istina je da se kukuruzna svila već jako dugo koristi kao ljekovito sredstvo, i to ne samo u našem narodu, i to da je od zaista velike pomoći kod nekih oboljenja, kao i da ne ostavlja štetne posljedice. O čemu se ovdje radi? Svježa kukuruzna svila u sebi sadrži masno i eterično ulje, smolu, gumu, alkaloid koji ima osobinu da steže krvne sudove, klorofil, fosfornu kiselinu i dosta kalija i mangana. Sve je to lijepo, ali šta kukuruzna svila radi vašem organizmu? Odgovor je jednostavan, kukuruzna svila je, u obliku čaja, jedan od najjačih prirodnih diuretika. Konzumiranjem ovog čaja se u toku 24 sata može nekoliko puta povećati količina izlučene mokraće i to bez štetnih posljedica, što je naročito bitno kod onih bolesti gdje sakupljanje vode ima nepovoljno djelovanje na organizam.
CIJENA
3,00 KM
Marulja
Neki je zovu i macina trava, sadrži gorke tvari i tanine. Uporaba: 2 žličice marulje preliti s 2 dcl kipuće vode, pustiti da odstoji poklopljeno 15 minuta uz povremeno miješanje, zatim procijediti.
CIJENA
3,00 KM
Vidac
Primjenjuje se kod tegoba s očima, konjunktivitisa, keratitisa, suzenja očiju i upala (kao oblog). Pomaže i kod katara dišnih puteva te kod upala želuca i crijeva.
CIJENA
5,50 KM