Broj artikala:4 kom
Iznos:54,60 KM
završi kupovinu >>
Image
Image
Image
Image
Image
Image
DOMAĆI BOUNTY

1. U posudu istresite kokos i zaslađivač pa promiješajte žlicom, a potom polako dodajte mlijeko i miješajte. Smjesa mora biti čvrsta i kremasta te ju ostavite da odstoji 15-ak minuta kako bi se kokos omekšao.
2. Vlažnim rukama napravite duguljaste pogačice (oblik kupovnog bountyija) od smjese kokosa i mlijeka. Posložite ih na papir za pečenje i stavite u hladnjak na 20-minuta kako bi se skrutile i kako bi se spriječilo mrvljenje. Dok se smjesa hladi, čokoladu istopite na laganoj vatrici tako da dobijete gustu smjesu: prvo istopite polovicu čokolade, a potom u toplu otopinu ubacite drugu polovicu i pustite da se otopi bez izvora topline, kako bi smjesa bila gusta.
3. Iz hladnjaka izvadite kokos pogačice i nježno, jednu po jednu, uranjajte u otopljenu čokoladu, pomažući se dvjema žlicama. U čokoladi pogačice okrenite, kako da budu uronjene sa svih strana. Dignite iz čokolade, pustite da višak iscuri pa bounty vratite na papir za pečenje i još malo vratite u hladnjak kako bi se sve stvrdnulo.

 

TOPLA ČOKOLADA

Pomiješajte kakao, šećer i gustin. Polako dodajte hladno mlijeko i miješajte da se ne stvore grudvice. Stavite na vatru i kuhajte 2 min stalno miješajući da se čokolada ne zalijepi za dno. Maknite sa vatre i ulijte u šalice. 

KRUH OD BADEMOVOG BRAŠNA

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Prvo pomiješajte suhe sastojke pa dodajte mokre. Ako smjesa bude previše gusta, možete dodati malo vode. U podmazani pleh (najbolje s kokosovim uljem) ulijte smjesu i pecite 35-40 minuta.

Kruh ne morate izbaciti iz prehrane. Naprotiv, samo klasičnim pekarskim proizvodima nađite domaće zamjene koje možete napraviti sami uz pomoć dobrih i zdravih namirnica. 

Pita od zobenih pahuljica i malina

Maline pomiješajte s medom i dodajte im chia sjemenke pa pustite da odstoje što duže povremeno miješajući. U preljev nakon par sat dodajte sitne zobene pahuljice. Za tijesto sameljite zobene pahuljice u blenderu pa nastalnom brašnu dodajte cimet i sodu. Potom zgnječite banane s medom i u to ubacite zobeno brašno, sodu i cimet te na kraju i sjemenke suncokreta. Prvo na 190 na 5 minuta stavite peći malo više od pola smjese za tijesto. Kad se speće, ravnomjerno namažite kremom od malina pa preostalu smjesu za tijesto i pecite 35 minuta. Pustite da se ohladi i režite na kocke.

Dinje i breskve - savršena kombinacija

Smiksati nešto ukusno a zdravo. Kombinacija dinja i breskvi u jednoj staklenci za ove vruće ljetne dane idealan međuobrok.

Dinja je prepuna vitamina A i vitamina C, te bogata kalijem, magnezije i željezom. Ovaj smoothie pun  je visokokvalitetnih dijetalnih vlakana koje potiču probavu, potpomažu mršavljenje i rad probavnog sustava.

A jesam već spomenila da je pre pre ukusan :-D