Lavlja griva (Lion’s Mane) – Zaštita mentalnih funkcija

Lavlja griva (Lion’s Mane) – Zaštita mentalnih funkcija

Kapsule Lavlje grive sadrže organski micelij ove gljive koji se nametnuo sa širokim spektrom dragocjenih supstanci poput:
polisaharida (beta glukana, arabinoksilana, glukoze..), glikoproteina, ergosterola, triterpenoida i dr. koje su neophodne pri potpori obrambenim snagama organizma.

Stoljećima se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kao tonik za umirenje, ali oduvijek je bilo poznata i po regenerativnom djelovanju.

Lavlja griva je drevna kineska ljekovita gljiva koja razvija snažnu ulogu u svijetu suvremenih „pametnih lijekova“. Njezina sposobnost da poboljšava ukupnu kognitivnu funkciju, dokazane neuroprotektivne kvalitete je povezana s proizvodnjom NGF-a ili Nerve Growth Factora, koji je čini jednom od najperspektivnijih i popularnijih prirodnih nootropika („pametni lijekovi“ koji se koriste za poboljšanje kognitivnih sposobnosti).

Brojna istraživanja pokazuju djelovanje Lavlje grive kod:

  • Mentalne jasnoće i fokusa
  • Moždanih funkcija
  • Povećava NGF u mozgu
  • Optimizira rad imunološkog sustava
  • Potiče kognitivne funkcije
  • Pridonosi boljem raspoloženju

No, iako je kognitivno pojačanje među najznačajnijim prednostima Lavlje grive, daleko je od samo jednog; studije pokazuju da je ova gljiva moćno neuroprotektivno sredstvo koje bi moglo biti korisno u liječenju zapanjujućih raznih stanja, od kardiovaskularnog zdravlja do pretilosti, pa čak i nekih vrsta raka.

Podjeli objavu


je dodan u vašu košaricu:
Naplata