Biljni glukozamin / MSM kompleks Solgar

Biljni glukozamin / MSM kompleks Solgar

0 out of 5

65.40KM

Za bolju pokretljivost zglobova
  • jedinstvena formulacija s glukozaminom biljnog porijekla
  • potiče sintezu proteoglikana i glikozaminoglikana, te djeluje na obnovu oštećene zglobne hrskavice
  • povećava viskoznost sinovijalne tekućine i olakšava pokrete, smanjuje bolove i upalne procese izazvane sportskim ozljedama i starenjem
Availability: 2 na zalihi Kategorije: ,

Opis

MSM (Metil-sulfonil-metan) je najbogatiji prirodni izvor sumpora u organizmu, a gotovo polovica se nalazi u mišićima, koži i kostima. Kontinuirano opterećenje mišićnog i koštanog sustava dovodi do oštećenja stanica što uzrokuje otekline i bol. Sumpor može obnoviti rastezljivost i propusnost stanične stjenke i tako olakšati izlaz upalnih elemenata koji uzrokuju bol, npr. mliječne kiseline i toksina. Dovodi do smanjenja tegoba kod artritisa i drugih oblika bolova u zglobovima.

Glukozamin je važan sastojak mukopolisaharida koji čine strukturu kosti, hrskavice, kože, noktiju, kose i ostalih tkiva. Hondrociti u zglobovima koriste glukozamin za proizvodnju glikozaminoglikana i glikoproteina koji potiču reparaciju zglobova, a povećana čvrstoća hrskavice i vezivnog tkiva omogućuje veću pomičnost u zglobovima. Također, u zglobovima povećava viskoznost sinovijalne tekućine, te tako olakšava pokrete, smanjuje bolove i upalne procese, izazvane sportskim ozljedama i starenjem.
Bijela vrba i njezin aktivni sastojak salicilni glikozid, izvor su salicilne kiseline koja ima protuupalno djelovanje. Analgetski učinak bijele vrbe nastupa sporije ali traje dulje od uobičajenih oblika acetil salicilne kiseline.
Mangan pospješuje sintezu kolagena i mukopolisaharida, osnovnih sastojaka svih vezivnih tkiva, i ima važnu ulogu u očuvanju cjelovitosti zglobova, uključujući vertebralne diskove. Tkivo zglobova izuzetno je osjetljivo na štetno djelovanje slobodnih radikala, a mangan, kao glavni sastojak snažnog antioksidansa superoksid-dismutaze (SOD) sprječava tako izazvanu destrukciju.

Pakiranje: 60tableta

je dodan u vašu košaricu:
Naplata