Cimet Cejlon 125g BioTime

Cimet Cejlon 125g BioTime

0 out of 5

11.50KM

Cimet se koristi u mnogim svjetskim tradicijama, posebno ayurvedi, zbog svojih blagotvornih nutritivnih svojstava. Posebno je cijenjen cejlonski cimet, prirodno bogat mineralima i vlaknima, koji svojom punom aromom može oplemeniti vaše napitke i slastice.

Opis

Ovaj aromatični začin dobiva se iz kore zimzelenog drveta cimetovca (Cinnamomum verum) te se koristi u mnogim svjetskim kuhinjama i naročito je poznat u ayurvedi zbog svojih antioksidativnih i antibakterijskih djelovanja.

Cejlonski cimet čini prirodno bogat izvor vlakana koja doprinose normalnom funkcioniranju probave, prirodan izvor mangana koji doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, održavanju normalnih kostiju i zaštiti stanica od oksidativnog stresa, a ujedno je i bogat izvor:

  • kalcija
  • željeza
  • cinka

Cejlonski cimet je jedan od neizostavnih začina u svakodnevnoj kuhinji, a također se smatra i super namirnicom jer čini prirodan izvor iznimno hranjivih tvari, kao što je cink koji doprinosi:

  • normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu
  • održavanju normalne kose, noktiju i kože
  • normalnom metabolizmu ugljikohidrata i masnih kiselina
  • normalnoj kognitivnoj funkciji
  • normalnoj sintezi DNA i bjelančevina
  • normalnoj plodnosti i reprodukciji
  • održavanju normalnog vida i funkciji imunološkog sustava

Cimet sadrži i željezo koje je kao jedan od esencijalnih enzima, neophodno za normalnu funkciju ljudskog organizma jer doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji, normalnom metabolizmu stvaranja energije, crvenih krvnih stanica i hemoglobina. Ono također doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Isto tako, čini i bogat izvor kalcija koji je potreban za održavanje normalnih kostiju i zubi, a ujedno doprinosi normalnom:

  • zgrušavanju krvi
  • metabolizmu stvaranja energije
  • funkcioniranju probavnih enzima
  • prijenosu živčanih impulsa
je dodan u vašu košaricu:
Naplata