Pir (spelta) oljušteni 450g Biofan

Pir (spelta) oljušteni 450g Biofan

0 out of 5

5.50KM

Pir jača imunološki sustav čemu znatno pridonosi i njegovo protuupalno djelovanje.

Bogatstvo vitamina i minerala poboljšava imunitet – osobito bakar, cink, mangan i željezo.

Pir ima povoljan utjecaj na probavu.

Poboljšava rad crijeva i općenito dobro djeluje na probavni sustav.

Pir smanjuje opasnost od nastanka dijabetesa.

To je zato što cjelovita zrna pira zbog složenih ugljikohidrata i vlakana imaju niži glikemijski indeks.

Integralni pir zbog vlakana daje osjećaj dulje sitosti, a glukoza postupno ulazi u krvotok i ne uzrokuje naglo povećanje razine šećera u krvi.

Dobra je zamjena za namirnice višeg glikemijskog indeksa (pšenica, griz, proizvodi od bijelog brašna, krumpir, riža).

Description

100% organski certificirani uzgoj.

Za prehranu se najčešće koristi oljušteno zrno, brašno, pahuljice i klice pira.

Pir sadrži vitamine B kompleksa (najviše vitamina B3 te B1, B2, B3, B6 i B9) i ponešto vitamina E.

U 100 g sirovog pira nalazi se 14,6 g proteina sastavljenih od vrijednih aminokiselina.

Pir sadrži dvostruko više vitamina K od pšenice.

Od minerala sadrži mangan, fosfor, magnezij, cink i željezo te ponešto kalija, kalcija, natrija te cinka, bakra i selena.

Udio glutena je mali pa je pir lakše probavljiv od pšenice.

Stoga se posebno preporučuje djeci, bolesnicima i starijim osobama.

Smatra se da se procesom mljevenja u brašno ili prešanja u pahuljice gubi dio vitamina i minerala, no ipak znatno manje nego što je to slučaj kod drugih žitarica.

Brojne su ljekovite dobrobiti koje pir donosi za organizam.

has been added to your cart:
Checkout