Keltska morska sol – 140g BioLotta

Keltska morska sol – 140g BioLotta

0 out of 5

21.50KM

Keltska morska sol, poznata i kao “sel gris”, je vrsta soli koja se vadi iz podvodnih solnih bazena na francuskoj obali Atlantika.

Ova sol se razlikuje od obične bijele stolne soli jer sadrži vrijedne elektrolite i više od 80 minerala u njihovom prirodnom obliku te elemente u tragovima poput željeza, mangana i cinka.

Dobiva se na tradicionalan način, pri čemu se morska voda sakuplja u bazenima i ostavlja da ispari na suncu i vjetru. Kako se voda isparava, sol se polako kristalizira i taloži na dnu bazena. Sol dobivena ili obrađena na takav prirodni način u potpunosti čuva svoju iznimnu mineralnu vrijednost.

Ova sol se često koristi kao završni dodatak jelu, jer joj daje teksturu i okus koji se razlikuju od obične bijele soli. Također se koristi u pripremi različitih jela, poput ribe, mesa, povrća i jela od tijesta.

Srednje grubo zrno može se koristiti izravno ili usitniti u mužaru.

Isprobajte BioLotta keltsku morsku sol i dodajte novu dimenziju okusa vašim jelima!

Sastojci:

Guerande (Francuska) morska sol, srednje gruba

Napomena:

Može sadržavati tragove žitarica koje sadrže glutengorušicu i celer.
Prirodni proizvod ima tendenciju grudanja.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na hladnom i suhom.

Najbolje upotrijebiti do/ LOT:

Istaknuto na pakiranju.

Proizvođač:

Hartkorn Gewürzmühle GmbH, D-56218 Muelheim-Kaerlich, Njemačka

Description

Keltska morska sol, poznata i kao “sel gris”, je vrsta soli koja se vadi iz podvodnih solnih bazena na francuskoj obali Atlantika.

Ova sol se razlikuje od obične bijele stolne soli jer sadrži vrijedne elektrolite i više od 80 minerala u njihovom prirodnom obliku te elemente u tragovima poput željeza, mangana i cinka.

Dobiva se na tradicionalan način, pri čemu se morska voda sakuplja u bazenima i ostavlja da ispari na suncu i vjetru. Kako se voda isparava, sol se polako kristalizira i taloži na dnu bazena. Sol dobivena ili obrađena na takav prirodni način u potpunosti čuva svoju iznimnu mineralnu vrijednost.

Ova sol se često koristi kao završni dodatak jelu, jer joj daje teksturu i okus koji se razlikuju od obične bijele soli. Također se koristi u pripremi različitih jela, poput ribe, mesa, povrća i jela od tijesta.

Srednje grubo zrno može se koristiti izravno ili usitniti u mužaru.

Isprobajte BioLotta keltsku morsku sol i dodajte novu dimenziju okusa vašim jelima!

Sastojci:

Guerande (Francuska) morska sol, srednje gruba

Napomena:

Može sadržavati tragove žitarica koje sadrže glutengorušicu i celer.
Prirodni proizvod ima tendenciju grudanja.

Uvjeti čuvanja:

Čuvati na hladnom i suhom.

Najbolje upotrijebiti do/ LOT:

Istaknuto na pakiranju.

Proizvođač:

Hartkorn Gewürzmühle GmbH, D-56218 Muelheim-Kaerlich, Njemačka

has been added to your cart:
Checkout