Keltska morska sol – 140g BioLotta
21.50KM
Keltska morska sol, poznata i kao “sel gris”, je vrsta soli koja se vadi iz podvodnih solnih bazena na francuskoj obali Atlantika.
Ova sol se razlikuje od obične bijele stolne soli jer sadrži vrijedne elektrolite i više od 80 minerala u njihovom prirodnom obliku te elemente u tragovima poput željeza, mangana i cinka.
Dobiva se na tradicionalan način, pri čemu se morska voda sakuplja u bazenima i ostavlja da ispari na suncu i vjetru. Kako se voda isparava, sol se polako kristalizira i taloži na dnu bazena. Sol dobivena ili obrađena na takav prirodni način u potpunosti čuva svoju iznimnu mineralnu vrijednost.
Ova sol se često koristi kao završni dodatak jelu, jer joj daje teksturu i okus koji se razlikuju od obične bijele soli. Također se koristi u pripremi različitih jela, poput ribe, mesa, povrća i jela od tijesta.
Srednje grubo zrno može se koristiti izravno ili usitniti u mužaru.
Isprobajte BioLotta keltsku morsku sol i dodajte novu dimenziju okusa vašim jelima!
Sastojci:
Guerande (Francuska) morska sol, srednje gruba
Napomena:
Može sadržavati tragove žitarica koje sadrže gluten, gorušicu i celer.
Prirodni proizvod ima tendenciju grudanja.
Uvjeti čuvanja:
Čuvati na hladnom i suhom.
Najbolje upotrijebiti do/ LOT:
Istaknuto na pakiranju.
Proizvođač:
Hartkorn Gewürzmühle GmbH, D-56218 Muelheim-Kaerlich, Njemačka
- Description
Description
Keltska morska sol, poznata i kao “sel gris”, je vrsta soli koja se vadi iz podvodnih solnih bazena na francuskoj obali Atlantika.
Ova sol se razlikuje od obične bijele stolne soli jer sadrži vrijedne elektrolite i više od 80 minerala u njihovom prirodnom obliku te elemente u tragovima poput željeza, mangana i cinka.
Dobiva se na tradicionalan način, pri čemu se morska voda sakuplja u bazenima i ostavlja da ispari na suncu i vjetru. Kako se voda isparava, sol se polako kristalizira i taloži na dnu bazena. Sol dobivena ili obrađena na takav prirodni način u potpunosti čuva svoju iznimnu mineralnu vrijednost.
Ova sol se često koristi kao završni dodatak jelu, jer joj daje teksturu i okus koji se razlikuju od obične bijele soli. Također se koristi u pripremi različitih jela, poput ribe, mesa, povrća i jela od tijesta.
Srednje grubo zrno može se koristiti izravno ili usitniti u mužaru.
Isprobajte BioLotta keltsku morsku sol i dodajte novu dimenziju okusa vašim jelima!
Sastojci:
Guerande (Francuska) morska sol, srednje gruba
Napomena:
Može sadržavati tragove žitarica koje sadrže gluten, gorušicu i celer.
Prirodni proizvod ima tendenciju grudanja.
Uvjeti čuvanja:
Čuvati na hladnom i suhom.
Najbolje upotrijebiti do/ LOT:
Istaknuto na pakiranju.
Proizvođač:
Hartkorn Gewürzmühle GmbH, D-56218 Muelheim-Kaerlich, Njemačka