Nutraxin Magnezij tbl 60 x 250 mg

Nutraxin Magnezij tbl 60 x 250 mg

0 out of 5

27.00KM

Magnezij je neophodan za aktivnost i ravnotežu živčanog sustava: djeluje opuštajuće i smirujuće te smanjuje razdražljivost živaca i mišića. Smanjuje lučenje adrenalina i učinkovit je u ublažavanju grčeva i opuštanju napetosti. Primjerice, u slučaju glavobolje i nervoze, nadraženog crijeva, tahikardije i bolova u želucu. Magnezij osim toga sudjeluje u zgrušavanju krvi i metabolizmu glavnih makronutrijenata te omogućuje proizvodnju energije. Pogoduje održavanju uravnoteženog pH u krvi, regulira srčani ritam i ima vazodilatacijsko djelovanje. Dodatno, iznimno je važan je za zdravlje koštanog tkiva jer stabilizira i restrukturira formiranje i rast kostiju.

Opis

Nutraxin Magnezij 250mg je dodatak prehrani koji doprinosi normalnoj funkciji mišića, bez glutena i šećera. Magnezij je mineral koji je uključen u mnoge osnovne tjelesne aktivnosti. Regulira metaboličke procese, uključujući proizvodnju energije iz glukoze i metabolizam ugljikohidrata, bjelančevina i masti. Magnezij koristi kardiovaskularnom sustavu toniziranjem krvožilnog sustava i neophodan je za pravilan rad mišića, uključujući i mišiće srca. Magnezij pomaže u pospješivanju apsorpcije drugih minerala kao što su kalcij, fosfor, natrij i kalij i igra važnu ulogu u razvoju i održavanju zdravih kostiju i zuba.

Jedna tableta dnevno.

60 tableta

Zašto je važan magnezij

Možemo slobodno reći da je magnezij jedan od najvažnijih minerala.

Najviše ga ima u kostima i mišićima, a onda u drugim stanicama u tijelu.

Najbolji oblik magnezija koji se bolje i brže iskorištava je magnezijev citrat. Neki elementi povećavaju njegovu apsorpciju poput vitamina D i B6.

Magnezij sudjeluje u brojnim funkcijama tijela. Mišićna kontrakcija, prijenos živčanih impulsa, energije, regulacija i metabolizam hormona i drugih tvari, koagulacija krvi su dio procesa u kojima magnezij ima značaju ulogu.

Nedostatak magnezija

Nedostatak magnezija se pojavljuje obično kod nezdravog životnog stila. Alkohol, stres i neke bolesti su najčešći uzročnici nedostatka magnezija u organizmu.

Simptomi nedostatka magnezija

  • umor i manjak energije
  • razdražljivost
  • slabost i grčevi u mišićima
  • mučnina i povraćanje

Preporučena dnevna doza magnezija u obliku dodataka prehrani je 375 mg. Magnezij je dostupan u obliku kapsula, granula i šumećih tableta.

 

je dodan u vašu košaricu:
Naplata