DOMAĆI BOUNTY

DOMAĆI BOUNTY

SASTOJCI:

500 g tamne čokolade (min. 75% kakaa)
250 g kokosovog brašna (ribane mrvice)
150 ml zobenog mlijeka
Zaslađivač (smeđi šećer ili šećer kokosovog cvijeta ili neki drugi po vašoj želji)

1. U posudu istresite kokos i zaslađivač pa promiješajte žlicom, a potom polako dodajte mlijeko i miješajte. Smjesa mora biti čvrsta i kremasta te ju ostavite da odstoji 15-ak minuta kako bi se kokos omekšao.
2. Vlažnim rukama napravite duguljaste pogačice (oblik kupovnog bountyija) od smjese kokosa i mlijeka. Posložite ih na papir za pečenje i stavite u hladnjak na 20-minuta kako bi se skrutile i kako bi se spriječilo mrvljenje. Dok se smjesa hladi, čokoladu istopite na laganoj vatrici tako da dobijete gustu smjesu: prvo istopite polovicu čokolade, a potom u toplu otopinu ubacite drugu polovicu i pustite da se otopi bez izvora topline, kako bi smjesa bila gusta.
3. Iz hladnjaka izvadite kokos pogačice i nježno, jednu po jednu, uranjajte u otopljenu čokoladu, pomažući se dvjema žlicama. U čokoladi pogačice okrenite, kako da budu uronjene sa svih strana. Dignite iz čokolade, pustite da višak iscuri pa bounty vratite na papir za pečenje i još malo vratite u hladnjak kako bi se sve stvrdnulo.

 

Izvor: https://www.tvornicazdravehrane.com/

Podjeli objavu


je dodan u vašu košaricu:
Naplata