NBL Krill ulje caps a30
34.95KM
- prevencija bolesti srca i krvnih sudova
- kod povišenih triglicerida i kod masne jetre
- nakon neželjenih kardiovaskularnih događaja, kao što je infakt
- Kod raznih kroničnih i upalnih oboljenja kao što je reuma, astma, dijabetes ili alergije
- Kod autoimunih oboljenja poput: multiple skleroze, lupusa, kronove bolesti, psorijaze
- Kod poremećaja iz autističnog spektra kao što su nedostatak paženje i hiperaktivnost
- Description
Description
KRIL JE SUPERIORAN IZVOR OMEGE-3
Za dovoljan unos omege-3 preporučuje se jesti ribu najmanje 2 puta sedmično. Pri tome, treba voditi računa o vrsti ribe koju jedete, zbog mogućeg visokog sadržaja žive, teških metala, pesticida i drugih toksičnih materija. Što neka vrsta ribe duže živi, to je veća mogućnost nakupljanja ovih toksina u njenom organizmu.
Kril je račić koji živi u ledenoj vodi Antarktičkog okeana, daleko od industrijskog zagađenja, a njegov životni vijek je kratak, svega 1-2 godine. Upravo kratak životni vijek i netaknuta sredina čini ulje krila najčišćim izvorom omege-3.
SAVRŠENA OMEGA-3, ALFA OMEGA!
I krilovo i riblje ulje sadrže visok procenat EPA i DHA esencijalnih omega-3. Međutim, dok su omege-3 u ribljem ulju u obliku triglicerida, u krilovom su u obliku fosfolipida, zbog čega se u našem organizmu ponašaju drugačije. Omega-3 iz krilovog ulja se bolje apsorbuje iz crijeva i ugrađuje u ćelije organa u kojima nam je potrebna, kao što su mozak, srce, krvni sudovi, imune ćelije, dok omega-3 u obliku triglicerida teže prolazi iz crijeva u krvotok, a organizam je često iskoristi samo kao izvor energije.
Dakle, izuzetno je bitno kakva omega-3 se uzima: krilovo ulje je izvor omege-3 koju će naš organizam iskoristiti znatno više od one koja dolazi iz ribljeg ulja.
KOMPONENTA KOJA DODAJE VRIJEDNOST
Krilovo ulje sadrži još jednu komponentu, koju riblje ulje nema, a to je izvanredno snažni antioksidans – astaksantin. To je sastojak zbog kojeg ulje krila ima crvenu boju, a njegova antioksidativna snaga bit će jasnija ako se uporedi sa drugim poznatim antioksidativima: od vitamina A je snažniji za 10 puta, a vitamina E čak 100 puta.
Astaksantin osigurava stabilnost omega-3 masnih kiselina u ulju krila i čini da do nas dođu u savršenom stanju, a nastavlja pružati antioksidativno djelovanje i u našem organizmu.
KOME SE PREPORUČUJE?
Nedostatak EPA i DHA omega-3 masnih kiselina povezuje se sa brojnim problemima, pa se preporučuje redovan unos kako bi se spriječio nastanak ili pružilo olakšanje. Posebna korist vezuje se za:
- Srce i krvne sudove
- Zdravlje zglobova
- Metabolizam masnoća, uključujući bolest masne jetre
- Razvoj i normalnu funkciju mozga
- Raspoloženje i osjećaj vitalnosti
- Nedostatak pažnje i hiperaktivnost