Neem (nim) u prahu 100g BIOfan

Neem (nim) u prahu 100g BIOfan

0 out of 5

14.00KM

Koristi se za njegu i liječenje oštećene kože (infekcija,rane,akne,psorijaza,ekcem).Pomaže kod slabe probave i konstipacije,virusnih bolesti,artritisa,dijabetesa.Stimulira rad jetre,jača imunitet.

Opis

Prah neema dobiva se od sušenih listova, a odlikuju ga antibakterijska, antifungalna, antiparazitska, protuupalna i analgetska svojstva, koja ga čine korisnim za liječenje i prevenciju mnogih bolesti. Pokazao se efikasnim u tretiranju psorijaze, ekcema i akni, kao i kod raznolikih dentalnih problema.

Prah neema prisutan je na našem tržištu kao kozmetička sirovina. Do srpnja 2013. mogao se kupiti i kao dodatak prehrani, no promjenom pravilnika o dodacima prehrani, neem se više ne nalazi listi dozvoljenih biljnih vrsta.

Naime, upotreba neema u većim količinama i kroz dulje vrijeme može imati kontracepcijsko djelovanje te može uzrokovati pobačaj. Također ulazi u interakciju s brojnim lijekovima.

Ukoliko neem želite koristiti kao dodatak prehrani, ove činjenice valja imati na umu te se svakako prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Osim praha na našem tržištu se može naći i ulje neema koje se koristi u losionima za kupanje, sapunima, kozmetici te za odbijanje insekata.

Neem pomaže kod prhuti

Za zdravlje tjemena i vlasišta, osobito za tretiranje prhuti, preporučuje se uljni pakung koji sadrži kombinaciju 10% ulja neema i 90% ulja kokosa. Ova uljna mješavina se dobro utrlja u vlasište, omota ručnikom te ostavi na vlasištu jedan do dva sata, nakon čega treba oprati kosu blagim šamponom. Ponavljati jedanput tjedno do saniranja prhuti. Rezultat će biti lijepa i sjajna kosa. U mješavinu neema i kokosa možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja čajevca radi jačeg djelovanja.

Masku za prhutavu i masnu kosu možete napraviti i od praha neema, gdje se pomiješa voda s prahom, pripremljenu pastu nanijeti na vlasište i ostaviti 30 minuta te temeljito isprati i kosu oprati s blagim šamponom. Ponavljati dok se ne sanira problem prhuti ili masnog vlasišta.

Neem je dobar kod akni i psorijaze

Neem djeluje na umirenje upalnih procesa, nadražene i iritirane kože, pa je koristan kod akni i psorijaze.

Jednostavnu maska za lice protiv akni i prištića možete napraviti od praha neema i jogurta u jednakim omjerima. Nanesite je na vaše lice. Isperite nakon što se osuši. Ponovite ovo 2-3 puta tjedno.

Neem prah također pomaže kontrolirati lučenje sebuma kod masne kože. Ukoliko imate jako masnu kožu, uzmite neem prah i zelenu glinu u jednakim omjerima i napravite masku s hidrolatom čajevca, te tu smjesu nanesite na licu. Ispirati nakon 15 minuta. Ova smjesa će pomoći smanjiti proizvodnju sebuma i mašćenje vaše kože.

je dodan u vašu košaricu:
Naplata