Piskavica zrno prah 35g Sonnentor
7.20KM
Piskavica ili grčko sijeno (Trigonella foenum-graecum) mediteranska je i azijska mahunarka nalik djetelini koja se vrlo često koristi u indijskoj kuhinji. Njezina izvorna domovina nije potpuno jasna, ali većina izvora smješta je u južnu Europu, Indiju, zapadnu Aziju i / ili istočni Mediteran. U kuhanju koriste pješčane žute sjemenke koje su toliko tvrde da se gotovo mogu zamijeniti s kamenčićima. Imaju jedak miris koji pomalo podsjeća na sjemenke celera i gorak okus. Prilikom pečenja izlučuju se prirodni šećeri koji im daju okus javorovog sirupa, pa se često koriste u pripremi umjetnog sirupa. U Indiji se pliskavica dodaje curryju i sambarima (sambaar / sambhar), koristi se za začinjanje leće, jela od piletine i povrća, posipa kruhom i slanim pecivima… Također igra važnu ulogu u nekim mediteranskim i bliskoistočnim jelima, kao i u etiopskoj začinskoj mješavini berbera i bengalskom pan phoronu.
- Opis
Opis
Piskavica ili grčko sijeno (Trigonella foenum-graecum) mediteranska je i azijska mahunarka nalik djetelini koja se vrlo često koristi u indijskoj kuhinji. Njezina izvorna domovina nije potpuno jasna, ali većina izvora smješta je u južnu Europu, Indiju, zapadnu Aziju i / ili istočni Mediteran. U kuhanju koriste pješčane žute sjemenke koje su toliko tvrde da se gotovo mogu zamijeniti s kamenčićima. Imaju jedak miris koji pomalo podsjeća na sjemenke celera i gorak okus. Prilikom pečenja izlučuju se prirodni šećeri koji im daju okus javorovog sirupa, pa se često koriste u pripremi umjetnog sirupa. U Indiji se pliskavica dodaje curryju i sambarima (sambaar / sambhar), koristi se za začinjanje leće, jela od piletine i povrća, posipa kruhom i slanim pecivima… Također igra važnu ulogu u nekim mediteranskim i bliskoistočnim jelima, kao i u etiopskoj začinskoj mješavini berbera i bengalskom pan phoronu.