Sapun od kozjeg mlijeka sa dodatkom kamilice 70g

Sapun od kozjeg mlijeka sa dodatkom kamilice 70g

0 out of 5

2.50KM

Sapun od kozjeg mlijeka je potpuno prirodan proizvod izrađen ručno hladnim postupkom, od početnog miješanja sastojaka do sipanja u kalupe. Ljekovita svojstva kozjeg mlijeka poznata su po sadržaju vitamina: E, A, B6 i B12. Kozje mlijeko služi i kao emolijens koji prirodno vlaži kožu i blagotvorno je umiruje.

Kategorije: ,

Opis

Sapun od kozjeg mlijeka je potpuno prirodan proizvod izrađen ručno hladnim postupkom, od početnog miješanja sastojaka do sipanja u kalupe. Ljekovita svojstva kozjeg mlijeka poznata su po sadržaju vitamina: E, A, B6 i B12. Kozje mlijeko služi i kao emolijens koji prirodno vlaži kožu i blagotvorno je umiruje. Kombinacija jestivih ulja, kao osnovne sirovine i glicerinske baze, bogata je vitaminima A, D, E i K kao i mineralima: kalcijumom i gvožđem; omega-3 i omega-6 masne kiseline i brojni antioksidansi i zahvaljujući njima hrani kožu, usporava njeno starenje, ubrzava regeneraciju i čini je vitalnom i elastičnom.

Posebno se preporučuje osobama sa ispucalom i suhom kožom, kao i osobama koje pate od ekcema i psorijaze. Ručno rađeni sapuni štite našu okolinu

Sastav
Svježe kozje mlijeko, kombinacija jestivih biljnih ulja, kaustična soda.

Način upotrebe
Posebno se preporučuje osobama sa ispucalom i suhom kožom, kao i osobama koje pate od ekcema i psorijaze. Ne isušuje kožu. Kamilica se koristi protiv upala kože, za kupke i ličnu higijenu jer ima dobro antibakterijsko, antivirusno i fungicidno djelovanje. Takođe odličan za pranje kose.

Pakovanje: 70g

je dodan u vašu košaricu:
Naplata