ŽELE ISLANDSKOG LIŠAJA 200ml

ŽELE ISLANDSKOG LIŠAJA 200ml

0 out of 5

16.80KM

Sirup se mogu koristiti preventivno za imunitet kao dodatak prehrani, namjenjeni za cijelu obitelj, od beba, djece, preporučuju se u trudnoći i dojenju!

Opis

PREDNOSTI ISLANDSKOG LIŠAJA – lišajevi opstaju samo u čistom okolišu, osjetljivi su na koncentraciju sumpora u zraku, zbog toga su vrlo važni u ekologiji, jer su pokazatelji čiste atmosfere. Tamo gdje islandski lišaj raste, znamo da je zrak čist. Najveća staništa islandskog lišaja su u planinskim predjelima, velikim nadmorskim visinama i stjenovitim područjima. Na BLIDINJU raste u izobilju, sigurno Vam puno govori. Islandski lišaj je biljka za koju dosada NISU PRIMJEĆENE NUSPOJAVE, dok kod ostalih biljaka sličnih djelovanja jesu. Zbog toga je jedan od rijetkih ljekovitih biljaka DOZVOLJEN U TRUDNOĆI I DOJENJU. Islandski lišaj se stoljećima koristi u tradicionalnoj medicini. Isprva se koristio na Islandu, odakle mu i potječe ime. Njegova primjena se vrlo brzo proširila i na ostale zemlje. U skandinavskim zemljama islandski lišaj se koristi kao DODATAK PREHRANI, stavlja se samljeven u kruh, salate i ostalo. Od njega su se radile ZDRAVE DJEČJE KAŠICE, ne biste vjerovali.

PREDNOSTI “ŽELE-a ISLANDSKOG LIŠAJA “- jedini je preparat ovog tipa na širem tržištu BEZ KONZERVANSA, i bilo kakvih umjetnih sastojaka. Priprema se i puni ručno po tradicionalnom receptu. Koncentracija biljnih sastojaka se odmah može primjetiti, po njegovoj želatinastoj prirodnoj strukturi. Zbog toga namjerno nazvan „Žele“, kako bi se po svemu izdvojio od ostalih.

DJELOVANJE – najviše se koristi u liječenju respiratornih tegoba, djeluje kao oralni antiseptik jer ima opuštajuće djelovanje na bronhije. Koristi se u slučajevima nadražujućeg kašlja, upale desni ili usne šupljine, upale krajnika, i svih dišnih organa (BRONHITIS,ASTMA)!! Potiče sazrijevanje i izbacivanje sekreta i sluzi, tako čisti i jača pluća koja su puna sluzi, djeluje protu-upalno i antibakterijski. Preporučuje se u slučaju svih vrsta prehlada, promuklosti, laringitisa.

Na sličan način djeluje i na sluzokožu probavnih organa, pa se koristi u liječenju GASTRITISA, čira na želucu i dvanaestercu, dijareje, OTEŽANE PROBAVE, mučnine i povraćanja. Saveznik je pri uspostavljanju ravnoteže želudačne kiseline, bilo da je ima previše ili premalo.

Sadrži i cetrarinu, gorku supstancu koja pospješuje stvaranje crvenih i bijelih krvnih zrnaca, kao i vitamin B-12 u znatnim količinama, koji se ubraja u najdjelotvornije sredstvo protiv slabokrvnosti, pa se islandski lišaj preporučuje i u liječenju SLABOKRVNOSTI. Njegove gorke tvari potiču i jačaju rad želudca, crijeva, jetre, slezene, gušterače, bubrega i mokraćnog mjehura, te time POBOLJŠAVAJU PROBAVU I CIJELI METABOLIZAM. Ova biljka izvanredno okrepljuje i jača organizam, vraća snagu tijelu u slučaju iscrpljenosti svake vrste, za vrijeme ili nakon teških bolesti, gubitka krvi uslijed operacija ili povreda, poslije preležanih vodenih kozica i teških infekcija.

Toplo ga preporučamo svima kao DODATAK PREHRANI, barem 2-4 puta godišnje isprazniti našu bočicu, za ČIŠČENJE I JAČANJE ORGANIZMA.

IZVRSNE PROCJENE PODNOŠLJIVOSTI – djeca često obolijevaju od upala gornjih dišnih putova, mogućnosti terapije znatno su manje nego kod odraslih. To je bio motiv za provođenje ovog istraživanja. Naime, u 300 njemačkih pedijatrijskih ordinacija provedeno je ispitivanje podnošljivosti preparata islandskog lišaja. Ispitivanje je uključilo više od 3000 djece od 3-12 godina, koja su patila od iritacija gornjih dišnih putova uzrokovanih upalama grla. Terapijski su uspjeh procjenjivali liječnici i roditelji. Rezultat potvrđuje dobru podnošljivost preparata islandskog lišaja. 85% liječnika procijenilo je terapijski uspjeh kao vrlo dobar, 83% roditelja uočilo je potpun ili zadovoljavajući oporavak svoje djece.

UPOTREBA – po svemu sudeći iz gore teksta, uzimati ga možete po potrebi, tj. po principu SAM SVOJ DOKTOR, poželjnije u malim gutljajima više puta sa žlice, na tašte i prije jela barem pola sata. Otprilike, od 1-7 velikih žlica dnevno za odrasle, za djecu od 1-7 godina istu količinu u čajnim žlicama, te za dojenčad istu količinu u najmanjim žlicama. Možete uzeti i odjedanput par žlica. Ovo su relativne doze, ako želite brže otkloniti bilo kakve smetnji, sami možete povećavati doze, isto tako smanjivati po potrebi. Ako djeca odbijaju okus “Žele-a islandskog lišaja”, razmutite ga s vodom i sl. Žele može varirati u gustoći, ovisno kad je spravljen, je li duže na hladnome, te zbog prirodnog načina punjenja! Može se pojaviti vanjski ovoj unutar bočice rjeđi.

DOBRO GA PROTRESITE prije svake upotrebe.

Preporuča se svima cijelu bočicu popiti do kraja. Obzirom da ne izaziva štetna djelovanja, može se u dužem vremenskom periodu koristiti u sprečavanju navedenih bolesti ( do par mjeseci pa i duže, isto tako raditi pauze po potrebi )

je dodan u vašu košaricu:
Naplata