Prehrambeni kvasac – 200g Nutrigold
10.20KM
Prehrambeni kvasac često se spominje kada se govori o izvorima vitamina B12 za vegane, tj. one koji su isključili sve namirnice životinjskog podrijetla iz svoje prehrane. Vitamin B12 prirodno je prisutan u namirnicama životinjskog podrijetla, dok su namirnice biljnog podrijetla siromašan izvor ovoga vitamina. Vitamin B12 važan je za:
- zdravi živčani sustav,
- stvaranje DNA,
- metabolizam energije,
- stvaranje eritrocita.
- Opis
Opis
Prehrambeni kvasac dobiva se uzgojem gljivice “Saccharomyces Cerevisiae” na podlozi od melase šećerne trske. Razlikuje se od običnog kvasca, koji se koristi za dizanje tijesta, po tome što je neaktivan – u dodiru s vlagom i toplinom neće bujati i pjeniti se.
Izuzetno je bogat izvor bjelančevina, kojih u 100g sadrži čak 47g, zbog čega služi kao idealan nutritivni dodatak ukusnim receptima, no to nije jedini razlog zašto ga voljeti. Obiluje vlaknima te sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina, što ga čini potpunim proteinom te ga stoga često možemo naći na stolu vegana i vegetarijanaca koji ga često koriste zbog B vitamina koje prirodno sadrži.
Okusom neizmjerno podsjeća na sir, točnije parmezan, kojim je većina ljubitelja hrane zaluđena. Ako tom okusu nadodamo neodoljive orašaste arome u laganoj, prhkoj strukturi, dobili smo neodoljivi prehrambeni kvasac!
Uz Nutrigold kvasac obogatite vaša jela bilo da ga koristite kao začin u pripremi jela ili kao vege parmezan!
Sastojci:
100 % prehrambeni kvasac (Saccharomyces cerevisiae, primarno uzgojen na podlozi na bazi melase)
Napomena:
Može sadržavati gluten (iz pira i zobi), orašaste plodove, sezam, kikiriki i soju.
Upute za upotrebu:
Idealan kao začin i dodatak juhama, umacima, salatama, povrću i drugim jelima. Može se konzumirati kao sirova namirnica posut na gotov obrok ili dodati u procesu kuhanja.
Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom i hladnom mjestu, zaštićeno od direktne sunčeve svjetlosti.
Najbolje upotrijebit do/ LOT broj:
Otisnuto na pakiranju.