Dr. Plant kapi slatkog pelina (Artemisia annua) 30ml

Dr. Plant kapi slatkog pelina (Artemisia annua) 30ml

7.60KM

Slatki pelin (Artemisia annua) se u kineskoj tradicionalnoj medicini od davnina koristi za liječenje raznih bolesti. Ljekovita svojstva ove biljke se najviše ogledaju u njenoj sposobnosti jačanja imuniteta. Slatki pelin se najprije koristio samo kao lijek protiv groznice i malarije, a danas je najpopularniji zbog svoje sposobnosti da liječi karcinom. Istraživanja su pokazala da slatki pelin, može da smanji ćelije raka za 28%.

Glavna aktivna komponenta slatkog pelina je artemisinin koji efektivno čisti organizam od kancerogenih stanica selektivno ih uništavajući. Treba naglasiti da artemisinin ima antibakterijsko, antigljivično i antivirusno djelovanje i da uništava širok spektar parazita koji žive u organizmu pa se ujedno može koristiti i preventivno. Paraziti su među glavnim uzročnicima mnogih bolesti, a slatki pelin je jedna od rijetkih biljaka koja ne samo da uništava odrasle parazite nego i njihova jajašca.
Studije su dokazale da glavni aktivni sastojak artemisinin u slatkom pelinu uništava stanice raka, pomaže u podizanju imuniteta, a učinkovit je i u borbi protiv parazita.

Artemisinin se u najnovijim znanstvenim istraživanjima pokazao iznimno djelotvoran kod širokog spektra karcinoma, posebno kod onih najagresivnijih (leukemije, raka crijeva, pluća, dojke, jajnika, mozga i prostate).

Osim što uspješno liječi kancer, slatki pelin se koristi i za liječenje raznih kožnih bolesti i infekcija. Kapi slatkog pelina poboljšavaju rad jetre i žučnog mjehura, spriječavaju rast štetnih mikroorganizama, obnavljaju, oporavljaju te ubrzavaju organizam, pomažu kod groznice, te snižavaju povišenu temperaturu.

Sastav:etanolno vodeni ekstrakt biljke slatki pelin (Artemisia annua).

Upotreba:uzimati 3x dnevno po 15-20 kapi, otopiti u mlakoj vodi, čaju ili prirodnom soku. Koristiti 8 dana, napraviti pauzu od 3 dana pa ponoviti terapiju ukoliko je potrebno.

Upozorenje:ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Pakovanje: 30ml.

Opis

Kapi slatkog pelina djeluju antibakterijski, antigljivično, antivirusno, antikancerogeno. Slatki pelin pomaže u jačanju imuniteta i smanjenju upale.

Recenzije

Još nema recenzija.


Budite prvi koji će recenzirati “Dr. Plant kapi slatkog pelina (Artemisia annua) 30ml”

je dodan u vašu košaricu:
Naplata