Dr. Plant probava čaj (kod zatvora) 50g

Dr. Plant probava čaj (kod zatvora) 50g

0 out of 5

4.90KM

Sastav: kamilica cvijet, kim plod, komorač plod, krušina kora, list nane, sena list, zova cvijet.

Pripremanje: 1 velika kašika čajne mješavine prelije se sa 200ml ključale vode, ostaviti 20min, piti 3x.

Opis

Neredovita stolica i nadutost nisu samo neugodne, već i potencijalno opasne smetnje.

Regulacija probave čajem spada među najdjelotvornije i istovremeno najsigurnije metode rješavanja ovog učestalog problema.

Ne postoji pojedinačna ljekovita biljka koja bi bila 100 % djelotvorna u svakog bolesnika, pa bi u potrazi za svladavanjem problema svatko trebao krenuti u potragu za vlastitim idealnim rješenjem, ali mješavina biljaka će sigurno pomoći svakom bolesniku.

Kamilica cvijet smanjuje flatulenciju i opušta mišiće probavnog sistema. Olakšava i ublažava akutne želučane tegobe jer vrlo brzo smanjuje bolove i umiruje želudac.

Kim plod potiče izlučivanje mnogih različitih probavnih sokova.Miris kima aktivira žlijezde slinovnice u ustima, pokrečući cijeli proces probave. Timol, spoj koji se nalazi u kimu, stimulira žlijezde koje potiču izlučivanje probavnih sokova i enzima. Taj primarni probavni sok koji se aktivira je žuč, koja pomaže dovršiti proces probave u želucu i crijevima.

Komorač plod se koristi za ublažavanje probavnih smetnji, osobito nadimanja i grčeva u želucu i crijevima.

Krušina kora podstiče rad crijeva. Koristi se za liječenje hronične opstipacije (zatvora),nadutosti,pritiska i boli u crijevima.

List nane umiruje bolove i grčeve organa za varenje.

Sena list  se koristi kod loše probave, djeluje kao laksativ, potičući rad debelog crijeva pri čemu dolazi do pražnjenja crijevnog sadržaja.

Zova cvijet  je blagi laksativ pa ju je preporučeno uzimati kod crijevnih i probavnih poremećaja.

Način upotrebe: čajni napitak se pije jedanput na dan, najbolje naveče, svježe pripremljen. Laksativno djelovanje nastupa nakon 8-12h!

Pakiranje:50g.

je dodan u vašu košaricu:
Naplata