Kurkuma 95% Ekstrakt & Bioperine

Kurkuma 95% Ekstrakt & Bioperine

0 out of 5

48.00KM

Kurkuma – kraljica zdravlja iz Indije.

Availability: Nema na zalihi Kategorije: ,

Opis

  • Suhi ekstrakt korijena Kurkume (Curcuma longa) standardiziran na 95% kurkuminoida i suhi ekstrakt ploda Crnog papra (Piper nigrum) BioPerine® standardiziran na 95% piperina.
  • Kurkuma (lat. Curcuma longa) je začin koji se dobiva iz podzemnog stabla (rizoma) istoimene biljke karakteristične za područje Indije i jugoistočne Azije. Kurkuma ima bogatu povijest u Indiji kao začin, konzervans i sredstvo za bojanje, a stoljećima se upotrebljava u Ayurvedskoj medicini gdje je dobro dokumentirana kao prirodno ljekovito sredstvo.
  • Karakterističnu žutu boju kurkuma duguje polifenolu kurkuminu, aktivnom sastojku iz skupine kurkuminoida.
  • Nativni kurkumin se vrlo brzo neiskorišten izlučuje iz organizma, odnosno ima iznimno nisku bioraspoloživost.
  • Što je bioraspoloživost? Bioraspoloživost je omjer količine unosa hranjivih tvari u tijelo i dijela hranjivih tvari koja je zapravo probavljena, apsorbirana i metabolizirana konvencionalnim biokemijskim procesima. To je onaj dio doze lijeka ili dodatka prehrani koja je doista dostupna za djelovanje na ciljnome mjestu. Bioraspoloživost je važan čimbenik kod djelovanja proizvoda, ali ne i jedini na osnovu kojeg se proizvod uspoređuje i na osnovu kojeg se ocjenjuje njegova djelotvornost.
  • Proizvodu Kurkuma 95% ekstrakt & Bioperine® dodan je i sastojak piperin odnosno njegov patentirani i zaštićeni oblik Bioperine® – ekstrakt crnog papra koji pojačava djelovanje i apsorpciju kurkumina u stanice tijela do 20 puta.

NAČIN UPOTREBE: Preporučuje se uzimanje 1-2 kapsule dnevno najbolje za vrijeme obroka.

  • Kapsule su neutralnog okusa i mirisa, 100% iz biljnog izvora, primjerene i za vegetarijance.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod poremećaja probavnog sustava, bolesti štitnjače, trudnicama i dojiljama.

PAKIRANJE: 60 kapsula

je dodan u vašu košaricu:
Naplata