Origano ulje 10ml

Origano ulje 10ml

33.90KM

Preporučuje se kod infekcija urinarnoggastrointestinalnog i respiratornog sistema, kao antioksidans i sredstvo koje doprinosi imunitetu.

Opis

Ulje divljeg origana dobiva se od divljih vrsta origana posebnim procesom destilacije. Ovim procesom sačuvana su sva blagotvorna svojstva ulja. Brojna istraživanja potvrđuju djelotvornost ovog ulja, a cijenjeno je i kao kozmetička sirovina. Sadrži blagotvornu, aktivnu tvar karvakrol. Probotanic ulje divljeg origana sadrži min.80% karvakrola.

Aktivni sastojak: Eterično ulje divljeg origana (Origanum minutiflorum) organskog porijekla.

Pakiranje: 10ml

Primjena: Oralno – Koristi se deset dana u toku jednog mjeseca i to: 3 x 2 kapi na dan. Ulje se pije poslije obroka, razrijeđeno u maloj žličici jestivog ulja (suncokretovo, maslinovo, kokosovo, laneno…).
Za djecu stariju od 3 godine: Poželjno je da tretman traje 10-14 dana i to: 2-3 x 1 kap dnevno. Ulje se pije poslije obroka, razrijeđeno u maloj žličici jestivog ulja ili meda. Sadržaj dobro promiješati, a zatim brzo progutati, bez zadržavanja u ustima. Poslije toga se preporučuje čaša hladne vode.
Inhalacijom – U pola litre ključale vode dodati 1 kap origano ulja i pažljivo udisati, zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za djecu mladju od 10 godina i osjetljive osobe (astma, alergije).
Preko kože – Razrijediti 30-50 kapi origano ulja u 100ml jestivog ulja. Mazati promjene na koži dva puta na dan.

Upozorenja:
Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Proizvod se ne preporuča trudnicama, dojiljama i djeci mlađoj od navršene tri godine starosti, kao ni osobama preosjetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod ne trebaju  uzimati osobe koje imaju: anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju. Mogući neželjeni efekti proizvoda su: usporena reapsorpcija željeza iz crijeva, kratkotrajno i prolazno ubrzan puls i lupanje srca (kod osoba koje su osjetljive na ljutu hranu), osjećaj paljenja i žarenja u usnoj duplji i želucu, pojačano menstrualno krvarenje.

 

Recenzije

Još nema recenzija.


Budite prvi koji će recenzirati “Origano ulje 10ml”

je dodan u vašu košaricu:
Naplata