ORTHOMOL FERTIL PLUS a30

ORTHOMOL FERTIL PLUS a30

104.50KM

ORTHOMOL FERTIL PLUS 30 dnevnih doza, za povećanje fertiliteta kod muškaraca

Orthomol fertil plus je dijetetski preparat sa posebnom medicinskom namjenom.
Orthomol Fertil plus je namjenjen za dijetetski tretman poremećaja fertiliteta kod muškaraca.
Da bi proces formiranja i sazrijevanja spermatozoida, koji traje nekoliko nedelja, bio potpomognut nutrtivnom terapijom, treba da bude obezbjeđeno kontinuirano snabdjevanje mikronutrijentima. Minimalan period terapije je 3 mjeseca da bi bilo moguće optimalno uticati na svaku fazu razvoja i sazrijevanja spermatozoida.
Orthomol Fertil Plus se može i treba uzimati i nakon tog perioda sve do nastupanja trudnoće partnerke.
Pakovanje sadrži 30 dnevnih doza sa 3 tablete i 1 kapsulom.
Nutritivna svojstva i karakteristike mikronutrijenata koji se nalaze u sastavu preparata
– L-Karnitin ima važnu ulogu u obezbeđenju energije spermatozoida i kod njihovog prodora u jajnu ćeliju. L-Karnitin ima pozitivan efekat na pokretljivost spermatozoida.
– Koenzim Q10 je antioksidans i štiti spermatozoide od negativnih uticaja slobodnih radikala.To ima pozitivno djelovanje na pokretljivost spermatozoida.
– N-acetilcistein je sastavni dio glutationa, koji djeluje antioksidativno, utiče na pokretljivost spermatozoida i povećava broj normalno oblikovanih spermatozoida.
– Vitamin E je antioksidans koji štiti osjetljive membrane ćelija od oštećenja slobodnih radikala. U kombinaciji sa selenom, vitamin E može povećati pokretljivost i broj normalno oblikovanih spermatozoida.
– Vitamin C je antioksidans koji štiti spermu (uključujući i genetski materijal) od slobodnih radikala. Vitamin C povećava gustinu sperme, pokretljivost i broj normalno oblikovanih spermatozoida.
– B-vitamini (folna kiselina, B6, B12) su važni za izgradnju i rast ćelije, te imaju pozitivan uticaj na gustinu sperme.
– Omega-3 masne kiseline imaju pozitivan efekat na elastičnost membrane spermatozoida,koja je važna za oplodnju.
– Selen je sastavni dio antioksidativnih enzima. Aktivnost enzima ima uticaj na održivost, normalan oblik i pokretljivost spermatozoida.
– Cink je neophodan za plodnost muškarca. Nedostatak cinka se dovodi u vezu sa smanjenom proizvodnjom testosterona. Davanje cinka može povećati nivo testosterona i poboljšati gustinu sperme.
Upotreba:
Uzeti sadržaj jednog paketića (= dnevna doza) i popiti za vrijeme ili nakon jela. Dnevna doza se može uzeti odjednom ili ako je potrebno podjeliti na više obroka tokom dana.

Opis

  •  L-Karnitin ima važnu ulogu u obezbeđenju energije spermatozoida
  •  Koenzim Q10 je antioksidans i štiti spermatozoide od negativnih uticaja slobodnih radikala
  • Omega-3 masne kiseline imaju pozitivan efekat na elastičnost membrane spermatozoida

Recenzije

Još nema recenzija.


Budite prvi koji će recenzirati “ORTHOMOL FERTIL PLUS a30”

je dodan u vašu košaricu:
Naplata