Pirovo BIJELO brašno – 1000g Nutrigold
5.50KM
Pir je poznat kao jedna od najstarijih žitarica s područja Azije koje se do danas održala u gotovo netaknutom obliku zbog čega je iznimno cijenjena. Krasi ju obilje nutrijenata koji se mogu iskoristiti na različite načine u prehrani, pa i u obliku brašna.
- Description
Description
Pirovo brašno u vašoj ruci, doskočiti će svakoj kulinarskoj muci!
Pir je poznat kao jedna od najstarijih žitarica s područja Azije koje se do danas održala u gotovo netaknutom obliku zbog čega je iznimno cijenjena. Krasi ju obilje nutrijenata koji se mogu iskoristiti na različite načine u prehrani, pa i u obliku brašna.
S obzirom da je sastavom slično pšeničnom brašnu, Nutrigold pirovo brašno često se koristi kao njegova zamjena.
Uz to iako sadrži gluten, za razliku od pšeničnog brašna, to je “lakši” oblik glutena i ima ga u manjoj koncentraciji stoga može poslužiti kao odlična zamjena, ako želite smanjiti unos glutena.
Nutrigold brašno je 100% pirovo brašno dobiveno finim mljevenjem visokokvalitetnog pira u visoko kontroliranim uvjetima,a u konačan produkt nije dodana sol kako bi izvoran nutritivan sastav našeg brašna ostao očuvan.
Nutrigold pirovo brašno obiluje:
- ugljikohidratima
- bjelančevinama.
Osim različitih nutrijenata naše brašno dat će vašim receptima blagi slatkasti okus s decentnom notom orašaste arome, zato obogatite vaše najdraže kolačiće, kruh ili peciva uz Nutrigold pirovo bijelo brašno!
Sastojci:
100 % pirovo* brašno
*Pir je vrsta pšenice.
Napomena:
Može sadržavati lupinu, gorušicu i soju.
Upute za upotrebu:
U kulinarstvu pirovo bijelo brašno uspješno zamjenjuje bilo koje drugo brašno u potpunosti ili se miješa u omjeru 1:1 sa brašnom iz izvornog recepta. Brašno se koristi i za kuhanje (npr. zgušnjavanje), ali je potrebno izbjegavati vrlo visoke temperature kuhanja.
Zbog manjeg udjela glutena brašno se ne smije puno mijesiti jer će u protivnom nastati mrvljiva tekstura te u usporedbi sa pšeničnim ima veću topivost u vodi tako da je u izradi tijesta potrebna manja količina tekućine.
U nekim izvorima preporuka je količinu tekućine iz izvornog recepta smanjiti za 25%. Također, tijesta od pirovog bijelog brašna neće narasti jednako kao i ona od pšeničnog brašna, ali ih je u pravilu puno lakše razvaljati tako da je ovo brašno idealno za izradu savijača i sličnih delicija.
Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom i hladnom mjestu, zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti.
Najbolje upotrijebiti do/ LOT broj:
Otisnuto na pakiranju.