Bučino ulje 250ml – Organsko hladno prešano Habibi

Bučino ulje 250ml – Organsko hladno prešano Habibi

0 out of 5

22.00KM

Kraljevski status među uljima tradicionalno ima maslinovo, no za njime nimalo ne zaostaje bučino ulje: superhranjivo, ljekovito, aromatično… i antistresno!

Riječ je o ulju što se dobiva od sjemenki, odnosno koštica ploda bundeve ili buče i to onih bez ljuske, tzv. golica. One, naime, osušene, sadrže 18 do 20 posto tamnosmeđeg ulja specifičnog mirisa i okusa do kojega se dolazi hladnim prešanjem.

Osim što je izuzetno priznato u kulinarstvu kao prirodan, zdrav i ukusan proizvod, bučino ulje je dragocjeno i zbog svog učinka na zdravlje.

Bučino ulje bogato je oleinskom kiselinom koja snizuje “loš” LDL kolesterol i štiti od srčanožilnih bolesti. Također je dragocjen izvor vitamina D, E i K te magnezija, željeza, mangana, bakra, cinka i selena. Bakar i mangan važni su za otpornost organizma na stres. Bučino ulje prirodni je “antidepresiv” i zato što obiluje glutaminskom kiselinom koja sudjeluje u stvaranju serotonina, takozvanog hormona sreće.

Od davnina je bučino ulje poznato po protuupalnom i diuretskom učinku. Potiče rad bubrega, ublažava upale mokraćnog sustava, olakšava tegobe s prostatom. Poboljšava probavu, čisti crijeva od parazita te pomaže kod kolitisa i sindroma iritabilnog crijeva. Dokazana je i snažna moć ovog ulja u prevenciji oštećenja bubrega uzrokovanih dijabetesom.

Također povoljno utječe na plodnost i kvalitetu spermija, liječi bolesti prostate, pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja, jača imunološki sustav, pomaže kod opeklina, blagotvorno utječe na zdravlje kože i kose, pozitivno djeluje na vid te ublažava stres i podiže raspoloženje.

 

Izvor Tvornica zdrave hrane

Kategorija:

Opis

Ono što Bučino ulje razlikuje od suncokretovog su izvrsne nutritivne vrijednosti, kvalitetna proizvodnja i besprijekoran okus.

Bučino ulje prepoznatljive je tamne boje i bogatog orašastog okusa s decentnim aromama karamele, a najčešće se koristi kao dodatak salatama ili raznim tjesteninama kojima manjka dodatne arome.

Bučino ulje dobiva se postupkom hladnog prešanja pažljivo odabranih bučinih sjemenki. Takav proces hladnog prešanja je zaslužan da ulje zadrži sve bitne nutrijente, čak i one termolabilne što naposljetku rezultira visokom kvalitetom samog ulja.

Bučino ulje čini bogat izvor nezasićenih masnih kiselina koje doprinose održavanju normalne razine kolesterola u krvi.
Jednostruke nezasićene masne kiseline doprinose zdravlju srca i mozga i pravilnijem razvoju dok višestruko nezasićene masne kiseline zapravo podrazumijevaju omega 3 i 6 masne kiseline koje naše tijelo ne može samostalno proizvesti stoga ih moramo unositi putem prehrane.

Kako bi iskoristili sve blagodati i hranjive tvari ovog ulja, prelijte ga preko ukusne, svježe salate ili prelite sladoled od vanilije i uživajte u orašastom okusu oplemenjenom decentnim notama neodoljive karamele.

Način upotrebe: 

Dnevno se može konzumirati i više od jedne žlice ulja, samo ili pomiješano s drugim uljima kao dodatak jelima. Najčešće se koristi kao preljev za salatu.

Sastojci: 

100% bučino ulje*
*iz organskog uzgoja

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja držati u hladnjaku.

je dodan u vašu košaricu:
Naplata