Kakao prah – Organski 250 g Nutrigold
11.45KM
Kakao prah nastaje mljevenjem suhe tvari koja ostaje nakon proizvodnje kakao maslaca i kakao paste.
- Opis
- Recenzije (0)
Opis
Kakaovac (Theobroma cacao) je malo zimzeleno stablo iz porodice Sterculiaceae, koje raste u tropskim šumama i tropskim regijama Amerike. Plod (sjeme) kakaovca koristi se za proizvodnju kakao praha, kakao maslaca, čokolade i čokoladnog likera.
Kakao prah nastaje mljevenjem suhe tvari koja ostaje nakon proizvodnje kakao maslaca i kakao paste.
Način upotrebe:
Preporučljivo je konzumirati do dvije žlice dnevno.
Dodajte kakao prah hladnim i toplim napitcima, kašama, muslijima i slasticama. Kako biste pripremili toplu šalicu organskog kakaa, dodajte dvije čajne žličice kakaa u prahu u 2dcl toplog biljnog napitka (napitak od badema, riže, zobi…) i zasladite zaslađivačem Vašeg izbora.
Sastojci:
100% kakao prah iz certificiranog organskog uzgoja
Napomena:
Može sadržavati tragove glutena, kikirikija, sezama i orašastih plodova.
Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.
Rok upotrebe:
Istaknut na pakiranju.
Budite prvi koji će recenzirati “Kakao prah – Organski 250 g Nutrigold”
Morate biti ulogirani da biste objavili recenziju.
Recenzije
Još nema recenzija.