Pšenica 500g
4.40KM
Pšenično se zrno sastoji od tri dijela – ljuske, središnjeg dijela (endosperma) i klice. Upravo se od tih dijelova dobivaju svi cjeloviti proizvodi od pšenice poput mekinja, klica, pahuljica preko bulgura i kus-kusa do proklijalih zrna pšenice.
- Description
Description
Pšenično se zrno sastoji od tri dijela – ljuske, središnjeg dijela (endosperma) i klice. Upravo se od tih dijelova dobivaju svi cjeloviti proizvodi od pšenice poput mekinja, klica, pahuljica preko bulgura i kus-kusa do proklijalih zrna pšenice. Stručnjaci preporučuju cjelovitu pšenicu, kod koje obradom nisu uklonjeni klica i omotač. Cjelovito zrno pšenice najbolje se kombinira sa smeđom rižom. Najčešće se koristi u tjestenini i integralnom kruhu jer je tako najlakše probavljiva. Pšenicu prije kuhanja možete namakati (6-8 sati), a kuha se u omjeru 2:1, 50-60 minuta.
Masti 2.0 g
..od kojih zasićene masne kiseline 0.45 g
Ugljikohidrati 59.5 g
..od kojih šećeri 0.0 g
Bjelančevine 12.4 g
Sol 0.02 g
Posebni atributiOrganski
Domaći ekoproizvodi
Pogodno za vegane