Cimet Cejlon 125g BioTime
11.50KM
Cimet se koristi u mnogim svjetskim tradicijama, posebno ayurvedi, zbog svojih blagotvornih nutritivnih svojstava. Posebno je cijenjen cejlonski cimet, prirodno bogat mineralima i vlaknima, koji svojom punom aromom može oplemeniti vaše napitke i slastice.
- Description
Description
Ovaj aromatični začin dobiva se iz kore zimzelenog drveta cimetovca (Cinnamomum verum) te se koristi u mnogim svjetskim kuhinjama i naročito je poznat u ayurvedi zbog svojih antioksidativnih i antibakterijskih djelovanja.
Cejlonski cimet čini prirodno bogat izvor vlakana koja doprinose normalnom funkcioniranju probave, prirodan izvor mangana koji doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, održavanju normalnih kostiju i zaštiti stanica od oksidativnog stresa, a ujedno je i bogat izvor:
- kalcija
- željeza
- cinka
Cejlonski cimet je jedan od neizostavnih začina u svakodnevnoj kuhinji, a također se smatra i super namirnicom jer čini prirodan izvor iznimno hranjivih tvari, kao što je cink koji doprinosi:
- normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu
- održavanju normalne kose, noktiju i kože
- normalnom metabolizmu ugljikohidrata i masnih kiselina
- normalnoj kognitivnoj funkciji
- normalnoj sintezi DNA i bjelančevina
- normalnoj plodnosti i reprodukciji
- održavanju normalnog vida i funkciji imunološkog sustava
Cimet sadrži i željezo koje je kao jedan od esencijalnih enzima, neophodno za normalnu funkciju ljudskog organizma jer doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji, normalnom metabolizmu stvaranja energije, crvenih krvnih stanica i hemoglobina. Ono također doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.
Isto tako, čini i bogat izvor kalcija koji je potreban za održavanje normalnih kostiju i zubi, a ujedno doprinosi normalnom:
- zgrušavanju krvi
- metabolizmu stvaranja energije
- funkcioniranju probavnih enzima
- prijenosu živčanih impulsa