Matcha prah – zajedno stvorimo čaroliju istoka

Matcha prah – zajedno stvorimo čaroliju istoka

Jedan od najpoznatijih prirodnih preparata za povećanje fizičke izdržljivosti i energije, matcha prah, pravo je zeleno čudo.

Matcha je tradicionalni japanski, fino mljeven čaj u prahu. Radi se o zelenom čaju koji se koristi u japanskim čajnim ceremonijama, ima intezivnu zelenu boju, okusom je lagan, zemljan i pomalo slatkast. Sadrži katehin, karotin i vitamine A,B,C i E.

Listići za preradu matcha čaja beru se četiri tjedna prije prave berbe pa zbog takvog procesa nastaju delikatesni tamno zeleni listovi. Nakon berbe listovi se pare, prigušuju, suše i na kraju u kamenom mlinu drobe u fini prah.

Matcha prah odlično potiče rad metabolizma!

Zanimljivo je da za 30 grama matcha čaja kameni mlin od granita treba raditi sat vremena – ovaj podatak govori o kakvom je finom prahu riječ!

Prepun energije potiče metabolizam i brže sagorijevanje masnoća pa ne čudi što je upravo matcha najpopularniji nutricionistički trend posljednjih godina. Tepaju mu da sagorijeva masti i uklanja toksine, a umjesto klasičnog ispijanja matcha napitka, matcha prah odličan je i za korištenje kod pripremanja raznih jela, a njegova intenzivna zelena boja u trenu preobražava hranu i pića.

Matcha čaj u prahu izvrstan je dodatak napicima, smoothijima, koristi se za kuhanje ili pečenje, za izradu tijesta, kao dodatak čokoladi, a može se koristiti i za pripravu ukusnog Matcha sladoleda.

Pripremite Matcha Latte sa zobenim mlijekom

  1. zdjelicu za matcha čaj stavite 1 žličicu Matcha praha, možete koristiti žličicu za matcha čaj koja je napravljena za uzimanje idealne količine.
  2. Voda ne smije biti kipuća. Oko 70-80°C bi bila idealna temperatura vode kojom ćete preliti Matcha prah.
  3. Čaj bi se miješanjem trebao zapjeniti, a to ćete najbolje postići metlicom za matcha čaj. Pokreti trebaju biti brzopotezni od ruba do ruba zdjelice.
  4. Po želji zobeno mlijeko zagrijati u pjenilici za mlijeko ili dodati hladno.
  5. Ako volite slađi okus, savjetujemo dodati žličicu agavinog sirupa.

Osvježite se zdravim sladoledom od smrznutih banana i matche!

U sladolednoj kombinaciji tvore idealan par zbog matche koja blagom gorčinom smanjuje slatkoću banane. Za kremasti desert bez pečenja, izmiksajte ricottu, matchu i zaslađivač po želji te ostavite da se hladi. Pojedite bez  i malo grižnje savjesti.

Ovaj prah vam može podići nivo energije tijekom dana, uz to gotovo da nema kalorija. Odlično čisti organizam i dobar je dodatak u dijetama, jer istovremeno jača metabolizam i sagorijeva masti. Istraživanja su pokazala da vam matcha može pomoći da sagorijevate kalorije četiri puta brže.

Nuspojava nema, ne šteti organizmu, ne povećava krvni pritisak… već je samo superdodatak prehrani za vaš čitav organizam i za sigurno zdravlje.

Izvor www.tvornicazdravehrane.com

Podjeli objavu


je dodan u vašu košaricu:
Naplata