Moringa prah – najmoćniji izvor željeza

Moringa u prahu je moćan biljni izvor željeza.

Moringa prah – najmoćniji izvor željeza

Možete započeti dan napitkom od žličice moringe, žličice meda i soka od pola limuna pomiješanih s vodom.

Prah od lista “čudesnog drveta” Moringe od davnina se koristi za liječenje, a poznavale su ju brojne drevne civilizacije u Africi, Aziji i Latinskoj Americi.

Prema Ayurvedi, može izliječiti preko 300 bolesti – koristi se kod dijabetesa, za regulaciju krvnog tlaka, u slučaju gubitka energije i težine, pothranjenosti, prekomjerne težine, lupusa, upalnih promjena na koži, bolesti dišnog sustava, poremećaja probavnog sustava, čireva, osteoporoze, impotencije, menstrualnih tegoba, tumora, Chronove bolesti, artritisa, anemije, širokog spektra bolesti jetre…Osim toga, pripisuje joj se i afrodizijačko djelovanje – muškarcima pomaže kod erektilne disfunkcije, a ženama povećava užitak u seksu.

Moringa je vjerojatno najhranjivija biljka na zemlji. Osim što štiti organizam, može se koristit i u kozmetičkoj industriji za parfeme i aromaterapijska ulja. O Moringi su provedene mnogobrojne studije koje su dokazale da ova iznimna biljka ima antikancerogena svojstva, antimikrobno djelovanje te se koristi kao prirodni antibiotik, iscjeljuje rane, prirodni je analgetik te ima antiasmatičko, antioksidansko i antifungalno djelovanje!

Biljka bogata željezom koje doprinosi normalnoj kognitivnoj funkciji, obiluje i kalijem, magnezijem, cinkom i bakrom.  Također je bogat izvor vitaminima A i E te sadrži vitamine B1, B2 i B3 koji doprinosi smanjenju iscrpljenosti.

Koliko često konzumirati moringu?

Krenite s pola žličice dok ne postignete maksimalnu dozu od 5 grama dnevno.

Iako će vjerojatno trebati i manje jer svaki je organizam specifičan pa, kao i kod kurkume, osluškujte signale svog tijela. Za upoznavanje s moringom i istraživanje idealne doze trebat će 3-4 tjedna.

Najlakše ju je ubaciti u smoothie. Idealan novi dodatak pretvorit će smoothie u mega potentan i jako, jako zelen napitak. Možete ići i potpuno jednostavno moringa + voda. Kada nosite svoju bocu vode za van, dodajte malo moringeNutrigold i protresite prije uživanja. Slobodno dodajte malo praha moringe u juhe, variva i umake, ali tek kada se ohlade kako bi vrijedna nutritivna svojstva ostala očuvana.

Možete započeti dan napitkom od žličice moringe, žličice meda i soka od pola limuna pomiješanih s vodom. Dobro jutro će postati predobro!

Podjeli objavu


je dodan u vašu košaricu:
Naplata