Kakao prah 500g Nutrigold
17.50KM
Ova biljka porijeklo vuče iz tropskih krajeva južne Amerike, a plod se najčešće koristi za izradu kakao praha i čokolade.
Plod stabla kakaa je jajolikog oblika, dugačak do 30 cm i težak do 500 grama. U plodu se unutar bijelog mesa nalazi 20 – 60 sjemenki.
Pulpa se koristi za izradu sokova, dok se od ploda dobiva kakao prah i kakao maslac. Čitav plod je jestiv.
Svako sjeme sadrži do 50% masnoće od koje se izrađuje kakao maslac. U kakau se nalazi i teobromin, sastojak vrlo sličan kofeinu.
- Description
Description
Kakaovac (Theobroma cacao) je malo zimzeleno stablo iz porodice Sterculiaceae, koje raste u tropskim šumama i tropskim regijama Amerike. Plod (sjeme) kakaovca koristi se za proizvodnju kakao praha, kakao maslaca, čokolade i čokoladnog likera.
Kakao prah nastaje mljevenjem suhe tvari koja ostaje nakon proizvodnje kakao maslaca i kakao paste.
Način upotrebe:
Preporučljivo je konzumirati do dvije žlice dnevno.
Dodajte kakao prah hladnim i toplim napitcima, kašama, muslijima i slasticama. Kako biste pripremili toplu šalicu organskog kakaa, dodajte dvije čajne žličice kakaa u prahu u 2dcl toplog biljnog napitka (napitak od badema, riže, zobi…) i zasladite zaslađivačem Vašeg izbora.
Sastojci:
100% kakao prah iz certificiranog organskog uzgoja
Napomena:
Može sadržavati tragove glutena, kikirikija, sezama i orašastih plodova.
Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.
Rok upotrebe:
Istaknut na pakiranju.