Sok multivitaminski antioksidant 750ml Rabenhorst

Sok multivitaminski antioksidant 750ml Rabenhorst

0 out of 5

10.20KM

Pomaže u jačanju imuniteta i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Opis

Opis proizvoda i djelovanje: 

Antioksidansi su tvari ili nutrijenti u našoj hrani koji mogu spriječiti ili usporiti oksidativnu štetu na tijelu.

Kada naše stanice koriste kisik, one proizvode slobodne radikale koji mogu uzrokovati štetu.

Antioksidansi djeluju kao čistači slobodnih radikala, a time sprječavaju i popravljaju štetu koju nanose slobodni radikali.

Zdravstveni problemi poput bolesti srca, makularne degeneracije, dijabetesa i raka nastaju zbog oksidativnih oštećenja.

Rabenhorst Antioxidantin sok je potpuno prirodan, bez dodanog šećera, vode i konzervansa. Svi sastojci su iz organskog uzgoja.

Zašto baš ovo voće?

Crveno grožđe sadrži bioflavonoid poznat kao kvercetin. Ovaj snažni antioksidans djeluje s vitaminom C kako bi stimulirao imunološki sistem za borbu protiv infekcija, raka i upala.

Jabuka sadrži antioksidanse i pektin (vrstu vlakna) za koje se smatra da imaju koristan utjecaj na zdravlje srca. Brojna istraživanja pokazuju da jabuka dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih i srčanih bolesti te da smanjuje rizik od moždanog udara. Antioksidansi u jabuci sprečavaju oksidaciju LDL holesterola.

Intenzivna boja crnog ribiza rezultat je visoke koncentracije antioksidativnih pigmenata prisutnih u ovome voću. Ribiz pomaže u prevenciji nastanka varikoznih vena, a poznato je i njegovo djelovanje na ublažavanje simptoma reumatoidnog artritisa.

Aronija je snažan antioksidans koji sprječava stvaranje slobodnih radikala i degeneraciju zdravih stanica u ljudskom tkivu i krvnoj plazmi, a time usporava i proces starenja organizma za što su zaduženi antocijanini, tanini, vitamin C i vitamin E.

Acerola predstavlja snažan antioksidans jer zahvaljujući svojim oksidacijskim svojstvima neutralizira takozvane slobodne radikale koji se stvaraju u našem organizmu, a jako su štetni jer uništavaju skoro sva tkiva i narušavaju njihovu funkciju.

Znanost je dokazala kako su plodovi bazge vrijedan izvor antioksidansa zahvaljujući visokom udjelu vitamina C (45% RDA) te raznovrsnih fitokemikalija kao što su antocijani, flavonoidi ili terpeni.

Plava boja borovnica potječe od antocijana – poznatog antioksidansa. Namirnice bogate antioksidansima smanjuju rizik nastanka raka te bolesti srca i krvožilnog sistema.

Šipak, hranjivo voće bogato antioksidansima, oduvijek je cijenjeno kao simbol zdravlja, plodnosti i vječnog života.

Brusnica sadrži antioksidans fenol koji sprječava srčane bolesti, prijevremeno starenje i nekoliko vrsta raka.

Kako antioksidansi djeluju u organizmu?

Glavni je mehanizam djelovanja antioksidansa stupanje u reakciju sa slobodnim radikalima, oslabljujući ih i deaktivirajući. Antioksidansi usporavaju starenje, snižavaju razinu holesterola, smanjuju rizik nastanka raka, pomažu suzbijanju razvoja tumora, štite srce i krvne žile, pomažu kod kroničnih plućnih bolesti.

Vitamin C je glavni antioksidans i ima važnu ulogu u oksido-reduktivnim procesima, sintezi kolagena, bitan je za rast i obnavljanje stanica, zubnog mesa i krvnih žila. Presudna mu je uloga u prevenciji bakterijskih i virusnih infekcija te općenito djeluje na jačanje imunološkog sistema.

Sastojci: sok od crvenog grožđa, sok od jabuke, sok od crnog ribiza, sok od aronije, pire acerole, sok od bazge, sok od borovnice, sok od šipka, sok od brusnice.

Iz kontroliranog organskog uzgoja.

Način upotrebe/doziranje: 150 ml/dan, potresite bocu prije otvaranja.

Pakovanje: 750ml.

je dodan u vašu košaricu:
Naplata