Brašno badema 250g BIOfan
17.40KM
Brašno od badema jedna je od najkvalitetnijih i najzdravijih vrsta brašna, a njegove prednosti su brojne. Ne sadrži gluten, što je korisno svima koji imaju celijakiju ili pokušavaju izbjeći gluten u prehrani. Izvrsnog je okusa i bogate orašaste arome te se može koristiti za pripremu svih slatkih i slanih delicija.
- Description
Description
Od svih orašastih plodova, bademi sadrže najveću količinu proteina, pa su izvrstan dodatak u prehrani vegetarijanaca. Bademi imaju iznimnu nutritivnu vrijednost. Bogati su ugljikohidratima, mineralima, magnezijem, kalijem, kalcijem, fosforom i željezom.
Brašno od badema jedna je od najkvalitetnijih i najzdravijih vrsta brašna, a njegove prednosti su brojne. Ne sadrži gluten, što je korisno svima koji imaju celijakiju ili pokušavaju izbjeći gluten u prehrani. Izvrsnog je okusa i bogate orašaste arome te se može koristiti za pripremu svih slatkih i slanih delicija.
Također, ima prednost pred običnim brašnom kada je šećer u krvi u pitanju, što je posebno važno dijabetičarima. Uz to, bademovo brašno ima značajnu količinu topivih vlakana (tri grama po 1/4 šalice). Vjeruje se da ova vrsta vlakana pomaže u snižavanju razine ukupnog kolesterola u krvi snižavanjem razine lipoproteina niske gustoće (LDL) ili “lošeg” kolesterola.
Bademovo brašno je bogato proteinima i vlaknima zahvaljujući svojoj blagoj orašastoj aromi savršen je dodatak za smoothieje, shakeove, jogurte i slatka. Bademovo brašno bit će vjerni saveznik u pečenju zdravih i ukusnih jela. Pogodno je za one koji prakticiraju LCHF prehranu, ali i sve druge koji žele probati nešto novo u svojoj kuhinji i obogatiti jela aromatičnim svojstvima ovog brašna.
Brašno od badema pečenim jelima daje bogatu orašastu aromu i potrebnu vlažnost. Odličan je vezivni sastojak za sočne muffine i ukusne tortilje, a slobodno svoje najmilije iznenadite i zdravom verzijom omiljenih palačinki. Zbog svoje teksture može poslužiti kao zamjena za krušne mrvice pri paniranju ribe i mesa ili kao dodatak povrću i varivu.
Zamijenite uobičajeno bijelo pšenično brašno toplim orašastim aromama bademovog brašna koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima!




